Spelers Telstar trainen liever dan dat ze een vrije dag hebben

Senne Lynen.
© Foto United Photos
Velsen-Zuid

De midweekse bekerwedstrijd tegen Ajax heeft er flink ingehakt bij Telstar. Maar zondagmiddag is iedereen gewoon beschikbaar voor de laatste competitiewedstrijd van 2019. Jong AZ komt op bezoek in Velsen-Zuid.

Trainer Andries Jonker is blij met de fitheid van zijn ploeg. Alleen Senne Lynen trainde apart van de groep. Waar de wisselspelers van woensdagavond stevig trainden was de intensiteit bij de basisploeg iets minder. ,,Dat mag ook wel. Zaterdagochtend zetten we de puntjes op de ï tijdens de laatste training.”

Er was veel lof voor Telstar over het vertoonde spel tegen Ajax. Het deed spelers van Telstar goed, maar de ploeg is al enige tijd lekker bezig. ,,We speelden ook zo tegen bijvoorbeeld NAC en De Graafschap. In de groep is de overtuiging eindelijk gegroeid dat we een goed elftal hebben. We moeten nu alleen goed voetbal gaan omzetten in punten”, zegt Jonker, die zijn groep een optie bood om vrijdag vrij te nemen. ,,De jongens wilden echter in beweging blijven en daarom stonden we toch op het trainingsveld.”

Zondag komt Jong AZ dus voor de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft naar Velsen. De openingswedstrijd van het seizoen eindigde in 0-0. Inmiddels bedraagt het onderlinge verschil tussen beide ploegen zes punten in het voordeel van de Velsenaren, die bij winst keurig zicht houden op een plek in de play-offs. Jonker: ,,Dit is de vierde keer dit seizoen dat we tegen een ploeg van AZ spelen. Het is een wedstrijd met meer betekenis omdat veel jongens van beide ploegen elkaar kennen. Het regionale derbygevoel maakt ook dat er iets meer lading op deze wedstrijd zit.”

Het maakt Jonker niet veel uit met welke spelers Jong AZ naar Velsen-Zuid komt. ,,We weten uit welke groep ze kunnen putten, maar wij gaan uit van onze eigen kracht.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen