AZ loot Oostenrijkse LASK Linz als tegenstander in Europa League

Uefa Eurpa League-beker.© AFP

Theo Brinkman
Alkmaar

AZ speelt tegen LASK Linz uit Oostenrijk in de volgende ronde van de Europa League.

Dat bleek maandagmiddag tijdens de loting in Nyon in Zwitserland.

Een dag na de 1-0 overwinning op Ajax was de stemming maandag bij AZ opperbest. In de George Kessler Lounge in het Afas Stadion hadden de selectie en het andere personeel van de club een gezamenlijke lunch.

Tegelijk met die bijeenkomst werd er in Zwitserland geloot voor de volgende ronde van de Europa League. AZ is er voor het eerst sinds drie jaar weer bij in de knock-outfase, dankzij de tweede plaats in groep L, achter groepswinnaar Manchester United maar voor Partizan Belgrado en FC Astana.

Geduchte tegenstander

Volgens trainer Arne Slot van AZ heeft zijn club in de Europa League met LASK Linz een team geloot waar rekening mee gehouden moet worden. „Het eerste wat je te binnen schiet is dat ze PSV hebben uitgeschakeld en dat ze in een poule met PSV en Sporting Lissabon eerste zijn geworden. Dan spreken we zeker van een geduchte tegenstander”, aldus Slot op de website van zijn club.

Slot had ook al gezien dat Linz goed meedraait in de Oostenrijkse competitie. „Ik zag dat ze maar twee punten achter Red Bull Salzburg staan. Als ik van een club in Europa onder de indruk die niet zo bekend is als Manchester City of Liverpool dan is het Salzburg wel. Als je maar twee punten van deze ploeg staat en je hebt PSV en Sporting uitgeschakeld dan weet je dat we tegenover een hele sterke tegenstander staan. Dat zal ook altijd zijn in deze fase van de Europa League.”

Eerst thuis op 20 februari

AZ speelt donderdag 20 februari eerst thuis in Alkmaar. Het is de tweede Europese wedstrijd die het in eigen stadion speelt in dit seizoen. In juli speelde het in de voorronde van de Europa League tegen BK Häcken (0-0).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De vijf Europese wedstrijden daarna werden in andere stadions gespeeld. In de voorronde tegen Marioepol (4-0) in Den Haag en tegen Royal Antwerp (1-1) in Enschede. De groepswedstrijden tegen Manchester United (0-0), FC Astana (6-0) en Partizan Belgrado (2-2) werden in Den Haag gespeeld.

De return is op donderdag 27 februari in Linz.

Ajax tegen Getafe

Ajax werd bij de loting gekoppeld aan Getafe, dat momenteel op de vierde plaats staat in de Spaanse competitie. Ajax speelt op 20 februari eerst uit in Getafe - net buiten Madrid - en een week later is de return in Amsterdam.

Ajax behoorde bij de loting tot de geplaatste clubs, AZ zat bij de niet geplaatste clubs.

De finale van de Europa League is op woensdag 27 mei in Gdansk.

Lees ook: Arne Slot na 4-0 nederlaag van AZ tegen Manchester United: ’Het klinkt belachelijk, maar we hadden kunnen winnen’

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen