Gestolen aanhanger ’Rockin’ Bach uit Spierdijk teruggevonden op camping in Waarland

© Foto ANP

Leo Blank
Spierdijk

De gestolen aanhangwagen van Stichting Hoebe Muziekprojecten uit Spierdijk is terecht. Dat heeft de organisatie van de concerten ’Rockin’Bach’ te danken aan de oplettendheid van eigenaar Lars Haver van camping de Luwe Stek in Waarland.

Lees ook: Aanhanger voor decor gestolen tijdens concert Rocking Bach in Hoogwoud

De aanhanger wordt gebruikt voor vervoer van decorstukken en podiumdelen. Begin november, tijdens een concert in de hervormde kerk in Hoogwoud, werd het voertuig gestolen terwijl het was vastgemaakt aan de trekhaak van de auto van Cor van Langen uit Hoogwoud.

Hij regelt het vervoer voor de stichting, die uiteenlopende muziekuitvoeringen verzorgt. De aanhanger is eigendom van een particulier.

Crowdfunding

De gedupeerde stichting haalde met een crowdfundingsactie ruim duizend euro op. Ook werd een nieuwe aanhanger aangeschaft. Dat het weken duurde voordat het voertuig boven water kwam, is volgens Ruud ter Schure van de stichting gekomen door een samenloop van omstandigheden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De aanhangwagen werd op de avond van de diefstal aangetroffen op de camping in Waarland. Eigenaar Lars Haver zag de camerabeelden, rook onraad en parkeerde het voertuig veilig achter de slagboom. Hij belde drie keer met de politie. Zonder resultaat.

Opsporingsambtenaar

Uiteindelijk was het te danken aan de buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente Schagen dat de aanhanger bij de eigenaar terug kwam. „Die zag het op een website voor gestolen aanhangwagens”, aldus Ter Schure.

De stichting heeft zoveel kosten moeten maken dat er van de opbrengst van de geldinzameling weinig over is. Daarom wordt niet overgegaan tot terugstorting.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen