Premium

Ingecalculeerde nederlaag voor Den Helder Suns tegen vice koploper Donar

Ingecalculeerde nederlaag voor Den Helder Suns tegen vice koploper Donar
Michael Miller is de topscorer voor de Suns tegen Donar, maar wordt hier op de huid gezeten door twee tegenstanders.
Den Helder

’Klein duimpje tegen Goliath’, noemde coach Peter van Noord van Den Helder Suns de wedstrijd tegen Donar. Het gezegde mag dan niet helemaal kloppen, wat hij ermee bedoelt is meer dan duidelijk: de Suns waren berekend op een nederlaag: 70-88.

Het was de nummer zeven tegen de vice koploper van de eredivisie. Een laagvlieger tegen een ploeg die meedoet om het kampioenschap. En hoe verrassend is het dan dat de Suns tegen een 70-88 nederlaag aanlopen tegen Donar? Coach Van Noord toonde zich zelfbewust. ,,De kans dat wij zouden winnen was natuurlijk al niet zo groot. Ik vind dat we ook nooit aanspraak hebben gemaakt op de punten. Het kwaliteitsverschil was nou eenmaal te groot.”

Dat werd op sommige momenten inderdaad duidelijk. Dan forceerde Donar bijvoorbeeld een uitbraak met drie spelers en slaagde maar eentje van de Suns erin ze bij te houden. Eenmaal in de buurt van de ring was het slechts een kwestie van uitkiezen wie er zou scoren. Ook het snelle aanvalsspel was bij vlagen indrukwekkend. Regelmatig ging de bal in rap tempo van hand naar hand, om voordat de Suns ook maar aan ingrijpen kon denken, tot scoren te komen.

Verhoudingen

De beginfase was wat dat betreft typerend. Donar werkte bijna onafgebroken toe naar een voorsprong van 6-19. Tussen de elf treffers van de Groningers door vonden slechts drie spelers van de thuisploeg het net. De verhoudingen waren na die eerste minuten gelijk duidelijk. Het zou nog een, weliswaar ingecalculeerde, zware wedstrijd worden voor de mannen van Van Noord.

Compleet kansloos was de gastheer uit Den Helder trouwens ook weer niet. In het derde kwart naderden de Suns hun opponent tot op dertien punten. Maar hoe langer de wedstrijd duurde, hoe groter de afstand werd. De tank raakte leeg bij de ploeg van Van Noord, terwijl Donar gas bleef geven. Een van de hoogtepunten was nog een score van Nino Gorissen die niet telde. De nummer vier gooide vanaf eigen helft zó de bal in het net. Ringloos. Er was alleen al voor een overtreding gefloten door de scheidsrechter.

Drama

Van Noord zag voldoende verbeterpunten, maar de Helderse coach mild voor zijn ploeg.

,,Laten we hier niet een te groot drama van maken. We spelen drie wedstrijden in tien dagen, woensdag alweer de volgende. Daar moet vanaf nu alle aandacht weer naar uit. Deze nederlaag moeten we gewoon snel vergeten.”

Scores Suns: Miller 17, Brussen 13, Williams 11, Vanderhaegen 10, Gorissen 8, Van der Vuurst de Vries 6, Michaeli 3, Byers 2.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen