Na Nancy List stapt ook een tweede lid van de ’commissie geloofsbrieven’ op in Den Helder

Den Helder

Ook raadslid Daniëlle Pater (Beter voor Den Helder) is uit de raadscommissie gestapt die de geloofsbrieven van kandidaat-raadsleden onderzoekt.

In haar ontslagbrief aan de voorzitter van de raad zegt Pater dat zij bij nader inzien vindt dat de ceremoniële functie niet bij haar past. ’Naar mijn mening hoort de commissie ook de integriteit van de te benoemen persoon te onderzoeken in geval van twijfel’, schrijft zij aan burgemeester Jeroen Nobel.

Eerder stapte Nancy List (Gemeentebelangen) uit de commissie. Die had zich net gebogen over de toelating van Marinus Vermooten die de plek van Ilse Kootkar bij de Seniorenpartij moest innemen. List zei in een verklaring dat zij niet uit de commissie is gestapt omdat zij vindt dat Vermooten niet integer is. ,,Ik had me wat anders voorgesteld van de commissie. Ik dacht dat die ook de integriteit van de kandidaat-raadsleden onderzocht. Omdat dat niet het geval is, heb ik mijn ontslag ingediend.’’ De burgemeester gaat over de integriteit van raadsleden. Daniëlle Pater wil haar zorgen binnenkort met hem bespreken.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.