Dode man in kliko Edam niet omgekomen door misdrijf

Ook de achterkant is afgezet.
© Foto Mediahuis / Richard Walraven
1/2
EDAM

De overleden persoon die zondagochtend is aangetroffen in een kliko aan de Schepenmakersdijk in Edam, is niet omgekomen door een misdrijf. Het gaat om een 39-jarige man uit Muntendam.

Het lichaam werd zondag rond 11.30 uur gevonden in een container op de binnenplaats van het monumentale vergadercomplex van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan de Schepenmakersdijk. Omdat er een been uit de kliko stak, had het er alle schijn van dat er een misdrijf zou zijn gepleegd.

Opvang

De politie deed de hele dag onderzoek op de vindplaats, maar berichtte later op de avond dat de man niet door een misdrijf is omgekomen. De overledene was een 39-jarige man uit het Groningse Muntendam, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Volgens Dagblad van het Noorden woonde de man tot enkele maanden terug nog in een opvanginstelling in Muntendam.

Dood blijft mysterie

Omdat er geen misdrijf in het spel is, houdt het recherchewerk op, vertelt een politiewoordvoerder aan een verslaggever van deze krant. „We hebben vastgesteld dat er geen sprake is van een misdrijf, maar het blijft onduidelijk wat wel de doodsoorzaak was”, vertelt woordvoerdster Jamy-Lee Roy. „Het kan zijn dat hij onwel is geworden, maar het kan echt vanalles zijn.” Het blijft ook onduidelijk hoe de man in de vuilnisbak terechtkwam.

Lees ook: ’Een lijk gevonden? In een kliko? Wat banaal zeg’; bizarre vondst in Edam

Meer nieuws uit Waterland