Premium

Ook vader van ernstig zieke Cas (13) als kerstman de motor op voor Prinses Máxima Centrum: ’Even die lach op hun gezicht, mooier is er niet’

Hoorn

Vroege bezoekers van de McDonald’s in Hoorn kijken zaterdag vreemd op. Een voor een druppelen daar vanaf half negen ’s ochtends kerstmannen binnen. Uit de hele regio zijn ze naar het restaurant langs de A7 gereden, om daarna gezamenlijk koers te zetten richting Utrecht.

Terwijl zijn vrouw met een blocnote in haar hand inventariseert welk drinken de motorrijders mee willen voor onderweg, plakt Arno van Kampen een sticker op de rug van Erik Tiemkes. ’Ho! Ho! Ho! Máxima’s Helden Kerstrit 2019’ staat er nu op de achterkant van zijn kerstmannenpak. ,,Vorig jaar deed ik ook al mee”, vertelt de Purmerender over de actie waarbij motorrijders uit heel Nederland verkleed als kerstman naar Utrecht rijden om een door hen ingezameld geldbedrag te overhandigen aan het Prinses Máxima Centrum. ,,Toen ging ik in mijn eentje die kant op. Nu hoorde ik dat er hiervandaan een groep zou vertrekken. Dat is natuurlijk nog leuker.” Tiemkes, die zijn als kerstelf verklede vriendin Viviana Susanna als passagier meeneemt, glimlacht. ,,Ik moest eigenlijk werken, maar ik vind dit zo’n mooi initiatief, dat ik er vrij voor genomen heb.”

Meer nieuws uit West-Friesland