Premium

De bal rolt eindelijk eens goed voor FC Marlène: 11-1 tegen Tigers Roermond

Ton Rooseboom
Heerhugowaard

Schortte het de laatste tijd bij FC Marlène nogal aan de effectiviteit, op de laatste speeldag van het kalenderjaar 2019 rolde de bal eindelijk eens goed voor de Heerhugowaardse ploeg. De tandeloze Tigers uit Roermond werden vrijdag met liefst 11-1 verslagen.

,,Dit is een prettig uiteinde’’, concludeerde coach Carlo van der Waals direct na afloop. ,,Ik zal de spelers zeker een compliment geven voor de manier van spelen. We zijn geen moment verslapt en hebben een aantal mooie goals gemaakt. Hier waren we inderdaad wel eens aan toe.’’

De hoge uitslag tegen de Limburgers, die bij de aftrap op de ranglijst drie plaatsen hoger stonden dan de thuisploeg, geeft FC Marlène de hoop dat in de tweede competitiehelft iets te bereiken is. De vice-landskampioen zal nog vier plekken moeten stijgen om opnieuw deel te kunnen nemen aan de play-offs.

Na vijf minuten leidde Marlène al met 2-0 via goals van Ilias Bouzit (wippertje) en Mo Attaibi (intikker na assist Nabil Akaazoun). Tigers kwam via een Aimane Eloued terug tot 2-1, maar bij die ene tegengoal bleef het. Bij rust stond het 4-1 en in de tweede helft bouwde Marlene onder impuls van Attaibi, die strooide met fraaie passes, de voorsprong gestaag uit. De mooiste treffer was de 6-1 toen Attaibi met een intrap bij de eigen achterlijn Felix Verhaar vrij voor het Limburgse doel zette. Dat youngster Hicham Akalalouch de 8-1 en 9-1 voor zijn rekening kon nemen verhoogde de feestvreugde in de Waardergolf.

Doelpunten FC Marlène: Attaibi 3, Bouzit 2, Felix Verhaar 2, Wessel Verhaar 2 en Aklalouch 2.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen