Kerstman in vrolijke optocht met dansende beren en rendieren brengt Hilvertshof in Disneysferen [video]

© foto tanno witkamp

© foto tanno witkamp

1 / 2
Susanne van Velzen
Hilversum

Alsof de geest van Walt Disney door Hilvertshof dwaalt. Ademloos kijken kinderen zaterdagmiddag naar de kerstman die in een vrolijke muzikale optocht in zijn arrenslee door het winkelcentrum in Hilversum rijdt.

Begeleid door dansende teddyberen en meisjes in rood en witte kerstpakjes, als rendieren verkleede dansers en wandelende cadeautjes. De eerste Kerstparade in het centrum van Hilversum lijkt een schot in de roos. Het winkelend publiek koopt volop kerstcadeaus in terwijl de vrolijke optocht langs de winkels in Hilvertshof trekt. De Kerstparade is een initiatief van de Kroonenberg Groep, de eigenaar van het winkelcentrum.

© foto tanno witkamp

Alleen het weer werkt zaterdagmiddag niet echt mee waardoor de geplande optocht door de Kerkstraat richting het plein bij boekhandel Libris Voorhoeve niet doorgaat. De regen komt met bakken uit de hemel.

Mooie pakken

,,Omdat het regende is de Parade binnen in Hilvertshof gebleven. Die mooie pakken van de deelnemers zijn te kostbaar om door de regen te gaan. Maar ook binnen was het geweldig. Steeds een show van veertig minuten en heel veel publiek dat kwam kijken. Dit is echt mooi voor Hilversum”, zegt Deborah den Dulk die in opdracht van Centrum Hilversum het winkelgebied van Hilversum twee zaterdagen in kerstsfeer brengt.

© foto tano witkamp

Ook volgende week zaterdag komt de kerstman weer naar het centrum. Dan zijn er van 12.00 tot 16.00 uur opnieuw allerlei activiteiten in Hilvertshof, de Gooische Brink, de Kerkbrink en de Kerkstraat. Winkelend publiek kan dan op het kerstpodium in Hilvertshof de kerstman ontmoeten en op de foto met hem.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen