Noord-Hollandse motorrijders als kerstmannen op weg naar Prinses Maxima Centrum [video]

Judit de Redelijkheid
Hoorn

’Ho, ho, ho’, klonk het zaterdagochtend op het parkeerterrein van de McDonalds in Hoorn. De regen die om iets voor negenen uit de lucht viel, hadden de motorrijders die klaar stonden voor een bijzondere rit naar Utrecht niet besteld.

Van alle kanten waren ze even daarvoor aan komen rijden. Uit onder meer Purmerend, Schagen, Alkmaar, Heerhugowaard en Benningbroek. Twintig mannen en vrouwen, allemaal verkleed als kerstman of kerstelf.

Ze sloten zich aan bij Arno van Kampen uit Abbekerk, die een tijdje geleden besloot om mee te doen aan de derde editie van de Maxima’s Helden Kerstrit waarmee geld wordt opgehaald voor het centrum voor kinderoncologie. Hij riep andere motorrijders op zijn voorbeeld te volgen.

Daar werd dus gehoor aan gegeven. En niet alleen door de groep die zich in Hoorn verzamelde. ,,In Zaandam sluiten er nog een stuk of twintig aan”, wist Van Kampen. ,,Echt fantastisch.”

Lees ook: Ook vader van ernstig zieke Cas (13) als kerstman de motor op voor Prinses Máxima Centrum: ’Even die lach op hun gezicht, mooier is er niet’

Toen de regen gestopt was, konden de motoren gestart worden. Luid toeterend zette het gezelschap koers naar Utrecht. Naar het Prinses Maxima Centrum, waar ze de kinderen even hun ziekte laten vergeten.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen