Kerststal, kerstman, kampvuur en gratis wenskaarten; Huizen is klaar voor kerst

Paul Schiffers in zijn kerststal, die dit jaar voor de 24e keer aan de Kombuis in Huizen is opgebouwd.© Archieffoto studio kastermans/leon dakkus

Marjolein Vos
Huizen

Voor het 24e jaar op rij is heeft Paul Schiffers met hulp van vijftien vrijwilligers zijn kerststal in het plantsoen aan de Kombuis in Huizen opgebouwd. Ieder jaar weer een enorme klus, die dagen in beslag neemt.

Maar dan heb je ook wat: een gigantische, uit hout opgetrokken stal, vol balen hooi en stro en levensgrote kerstfiguren, enkele mini schaapjes en ezelin Tosca, die sinds zaterdag in de stal verblijft. De komende weken zullen kinderen van verschillende scholen, kinderdagverblijven, bewoners van woonzorgcentra en cliënten van Visio de stal weer bezoeken. In de planning: optredens van koren, onder meer op 19 december, en vertellingen, zang, glühwein en warme chocomelk op Tweede Kerstdag. Voor die dag zoekt initiator Schiffers overigens nog een (lease)baby met vader of moeder voor in de kerstal.

Fotoshoot met de kerstman

Feest is het zaterdagmiddag 21 december in De Krachtcentrale aan de Havenstraat in Huizen. Hier zijn van drie tot zes uur jong en oud welkom voor een fotoshoot met de kerstman.Voor de kleintjes is er een cadeautje, terwijl ouders zich kunnen opwarmen bij het kampvuur met een glas glühwein of chocomelk. Ook is er live muziek van de formatie Gaar en Klaar. Nog een cadeautje scoren? De galerie en de ateliers zijn open.

Liefde en aandacht

Wegens succes geprolongeerd: de kerstkaartenactie van ruim 125 Huizer ondernemers in het Hart van Huizen. Zij doen - net als vorig jaar - een beroep op inwoners om een kerstkaart te sturen naar dorpsgenoten die wel wat extra liefde en aandacht kunnen gebruiken. De gratis kaarten - drie per persoon - liggen klaar in de deelnemende winkels en restaurants in het oude dorp.

Het idee: stuur gratis wenskaarten naar bewoners van Vivium Zorggroep, De Bolder Cordaan Woonzorgcentrum, De Marke-De Meenthoek of mensen die zijn opgenomen inTergooi. In de Pop-Up-Herberg in het voormalige postkantoor aan de Kerkstraat staat een speciale brievenbus klaar. Het Hart van Huizen zorgt er samen met vrijwilligers voor dat de kaarten voor de kerst zijn bezorgd. De actie loopt van 13 tot 19 december.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen