Premium

Ondernemers ruimen bijna hele winkelcentrum Hoofddorp op

1/4
Hoofddorp

Het winkelcentrum van Hoofddorp is een stuk schoner geworden. Dat komt door een grote schoonmaakactie die de gemeente Haarlemmermeer inzette.

De winkeliers zijn er op gewezen dat ze verantwoordelijk zijn voor hun eigen afval. Reden om daar op te wijzen waren klachten van publiek en winkeliers over afval dat 24 uur per dag op straat was te vinden. Het meeste is inmiddels verdwenen maar hier en daar is nog verbetering mogelijk (zie foto’s Nieuweweg en Melis Spaansweg).

Winkeliers moeten bedrijfsafval op eigen terrein en uit het zicht opslaan. Dat is nodig om ongedierte geen kans te geven en zwerfafval te voorkomen maar ook omdat afval een vies en vervelend gezicht oplevert dat bezoekers afschrikt.

Uit onderzoek is gebleken dat verdere verloedering mensen een onveilig gevoel geeft waardoor niet alleen het onroerend goed devalueert, maar ook de verblijfsduur van mensen in het gebied daalt en bestedingen afnemen”, stelt de gemeente Haarlemmermeer. De gemeente verwacht dat de meeste winkeliers zich voortaan aan deze regels kunnen en zullen houden.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen