Bonte binnenstad-parade van kerstmannen bij SantaRun

Haarlem 13 december 2019 Start SantaRun op de Grote Markt united photos rob van wieringen
Haarlem

Honderden kerstmannen, -vrouwen en -kinderen deden vrijdagavond mee aan de jaarlijkse SantaRun voor het goede doel. Vanaf de Grote Markt werd een rondje door de straten van het centrum gemaakt.

Meedoen is belangrijker dan winnen. Er waren kerstmannen met witte aanplakbaarden die ’yoho yoho’ riepen, bont uitgedoste rendierfiguren, lopers met een ketting van gekleurde kerstlampjes en zelfs een enorme kerstman met een dikmaakpak aan. Een van de kertmannen torste op zijn schouder een jute zak met waarschijnlijk cadeautjes er in. Ook als elfjes verklede kinderen deden een rondje om de Grote Kerk.

Voorafgaand was er de warming-up met vrolijke kerstmuziek van De Muggenblazers. Bij de 3 kilometer-loop kwam Luc Landru (23) als eerste over de finish. Hij vond het lekker gaan, hoewel ’die pizza vooraf wel zwaar op de maag lag’. De goede doelen (KinderUniversiteit Haarlem, WeekendAcademie en Stichting Hidup Baru) mogen zich verheugen op een bijeengebracht bedrag van 31.225 euro. Toch een mooie opbrengst na een avondje gekkigheid. Na afloop kon er genoten worden van een glaasje glühwein of warme chocolademelk. De kerstmannen hebben het startschot gegeven: Haarlem is klaar voor de feestdagen.

Meer nieuws uit Haarlem