Fiod-medewerkster (50) uit Julianadorp verdacht van het verduisteren van ’heel veel geld’ dat van criminelen was afgepakt

Anke Sprakel
Julianadorp

Een 50-jarige medewerkster van de Fiod uit Julianadorp wordt beschuldigd van het verduisteren van geld. Het gaat om geld dat door de Fiod bij criminelen in beslag was genomen. De vrouw zou het geld hebben witgewassen door er onder meer in het buitenland onroerend goed van te kopen.

De vrouw zou het geld van juni 2016 tot januari 2018 hebben verduisterd en witgewassen. Het crimineel in beslag genomen geld stond bij de Fiod in dozen opgeslagen in een speciaal daarvoor bestemde ruimte. De verdachte zou zich toegang hebben verschaft tot die ruimte en het geld hebben meegenomen.

Een deel van het geld zou zij aan haar 52-jarige zus uit Lelystad hebben gegeven. Haar wordt witwassen verweten. Zij liet onder meer haar badkamer van het geld verbouwen.

Vrijdag was er bij de rechtbank Amsterdam een regiezitting waar beide vrouwen aangaven bij de rechter-commissaris hun verhaal te willen doen. De vrouwen ontkennen de beschuldigingen. Het geld dat zij voorhanden hadden was afkomstig uit de erfenis van hun vermogende vader, zeggen zij.

Om welk bedrag het precies gaat is nog niet duidelijk. Volgens de Fiod gaat het om 'heel veel geld'.

De medewerkster van de Fiod is ondertussen op non-actief gezet in afwachting van het verloop van de strafzaak.

De strafzaak is voor onbepaalde tijd aangehouden. Eerst zullen de vrouwen hun verklaringen bij de rechter-commissaris afleggen. Daarna zal er hoogstwaarschijnlijk nog een aantal getuigen gehoord worden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.