Premium

Tegenvaller voor ’zoekend Warmenhuizen’: deel van plan voor nieuwbouw wordt uitgesteld

Tegenvaller voor ’zoekend Warmenhuizen’: deel van plan voor nieuwbouw wordt uitgesteld
Het voorlopig stedenbouwkundig ontwerp van het plan Remmerdel. Boven de Dergmeerweg, links de weg Remmerdel.
© Afbeelding gemeente Schagen
Warmenhuizen

Het bouwplan Dergmeerweg in Warmenhuizen (zo’n vijftig woningen) wordt later uitgevoerd. De gemeente verwacht nu eind 2021 de eerste paal. Plan Remmerdel (bijna 150 huizen) krijgt voorrang.

De bouw voor Remmerdel start waarschijnlijk december komend jaar. Het leek er aanvankelijk op dat beide projecten tegelijkertijd zouden worden uitgevoerd.

Dat blijkt niet mogelijk. Cynthia Kootker van de gemeente: ,,Tweehonderd woningen in één keer op de markt brengen is toch te veel van het goede. Stedenbouwkundige bureaus en andere externe partijen hebben daar geen capaciteit voor.”

Bouwclaim

Het uitstel van Dergmeerweg heeft ook te maken met een bouwclaim van projectontwikkelaar Zeeman uit Hoorn. Dit bedrijf verkocht in 2001 een deel van de gronden van de twee bouwlocaties terug aan de gemeente. Er is toen afgesproken dat Zeeman ooit 133 woningen mag bouwen in Warmenhuizen-Noord.

Schagen bepaalde kortgeleden dat Zeeman op beide locaties de helft van de woningen mag bouwen. Dat gebeurt niet in één keer.

De dorpsraad betreurt het uitstel. Voorzitter Peter Nannes: ,,De behoefte aan nieuwbouw is heel groot.”

Drukbezocht

Op een drukbezochte informatieavond in Warmenhuizen presenteerde de gemeente deze week het voorlopig stedenbouwkundig ontwerp voor Remmerdel. Veertig procent van de eerste fase (zeventig huizen) wordt sociale bouw.

Wethouder Jelle Beemsterboer verwacht toestemming van de provincie om in het open gebied te bouwen. ,,Gedeputeerde Cees Loggen is positief. Statenleden schaarden zich achter het plan toen zij in verkiezingstijd Warmenhuizen bezochten.”

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen