Premium

Haarlemse tieners willen met band The Missing Girls Nederland veroveren: ’We hopen ooit op grote festivals te staan’ [video]

Haarlemse tieners willen met band The Missing Girls Nederland veroveren: ’We hopen ooit op grote festivals te staan’ [video]
Vijfhuizen

Ze zijn nog maar tieners, maar hebben nu al grootse plannen om met hun band The Missing Girls Nederland te veroveren.

De dertienjarige Suze Lotte Dercksen en Evanne Kegel uit Haarlemmermeer begonnen met zijn twee, maar inmiddels is het een vijfkoppige band met drummer Floris Kegel (15) en basgitarist Faja Lalleman (15). De rol van gitarist wordt momenteel door de vader van Evanne en Floris op zich genomen, Merijn Kegel (45), tot er een geschikte kandidaat is gevonden. De band die folk, country en rock ten gehore brengt, heeft op verschillende plekken opgetreden.

Het begon allemaal met First Aid Kit. De Zweedse zussen van deze folkband inspireerden Suze en Evanne om zelf hun band op te richten. ,,Ik vond zingen nooit leuk, tot ik in aanraking kwam met First Aid Kit, toen vond ik het geweldig”, vertelt Suze, die voor die tijd niet actief bezig was met muziek.

Evanne speelde als klein meisje al piano en viool. The Missing Girls werd in 2016 in het leven geroepen, een naam die verwijst naar het nog onontdekte duo. ,,En het klinkt gewoon goed”, voegt Evanne eraan toe.

Met het aantreden van Floris en Merlijn bestaat de band niet meer alleen uit meiden, toch staat de naam niet ter discussie. Na meerdere optredens als duo op campings tijdens fietsvakanties, vond het eerste optreden als vijfkoppige band plaats op het Rudolf Steiner College, de middelbare school van de tieners. ,,Mijn microfoon stond te laag. Ik had enorme zweethanden van de spanning, waardoor ik hem niet uit zijn standaard kreeg”, vertelt Suze lachend. Zenuwachtig zijn ze inmiddels niet meer.

Boodschap

Tegenwoordig staat de band regelmatig in winkelcentrum Schalkwijk, rockcafé Crackers en zo nu en dan op een huiskamerfestival in Amsterdam. Ook zijn ze uitgenodigd om binnenkort op te treden bij jamcafé La Pien Noir. Maar de grootste droom van de tieners is toch wel om bekend te worden. ,,We hopen ooit op grote festivals te staan, maar ook het Patronaat en het bevrijdingsfestival Haarlem lijken ons heel gaaf”, vertelt Floris fanatiek.

Want aan enthousiasme en ambitie ontbreekt het dan ook niet, volgens vader Merijn. Onlangs zijn de bandleden gestart met het schrijven van eigen muziek. Hun eerste nummer, wat gaat over de natuur, is bijna af. Suze: ,,Muziek is niet alleen emotie, het is ook een mogelijkheid om een boodschap over te brengen. Het gaat steeds slechter met de natuur, zo gaat bijvoorbeeld koraal in de zee dood. We willen met ons eerste nummer mensen inspireren om minder plastic te gebruiken.”

Haarlemse tieners willen met band The Missing Girls Nederland veroveren: ’We hopen ooit op grote festivals te staan’ [video]
Suze Lotte Dercksen en Evanne Kegel (met gitaar), drummer Floris Kegel, basgitarist Faja Lalleman en gitarist en vader Merijn Kegel.
© Foto United Photos/Paul Vreeker

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen