Premium

Toto van Robert Zwaan (FC Medemblik): ’Neven Jaap en Frank vroegen mij voor Opperdoes’

Toto van Robert Zwaan (FC Medemblik): ’Neven Jaap en Frank vroegen mij voor Opperdoes’
Robert Zwaan.
© Eigen foto
Medemblik

In de strijd om het kampioenschap in de vierde klasse A speelt FC Medemblik zondag op eigen veld tegen Succes. Middenvelder Robert Zwaan kijkt vooruit naar het duel van zijn ploeg en geeft ook zijn voorspelling van de wedstrijden van buurman Opperdoes en zijn oude club, Hollandia.

FC Medemblik-Succes

,,Dit wordt een lastige pot voor ons, dat is zeker. Vorig seizoen speelden we ook tegen Succes en wonnen we twee keer vrij gemakkelijk, maar nu zal het anders zijn. Ik heb begrepen dat Succes er veel jonge jongens bij heeft, duidelijk beter is geworden en daardoor meedoet om het kampioenschap. Samen met ons en koploper Con Zelo. Lekker spannend. Er staat druk op dit potje. Toch denk ik dat wij zondagmiddag gaan winnen omdat we op iedere positie meer kwaliteit hebben dan de tegenstander.”

AFC’34-Opperdoes

,,Mijn neven Jaap en Frank Zwaan spelen bij Opperdoes en ze hebben mij aan het begin van het seizoen proberen over te halen om er ook te gaan spelen. Haha, ze roepen altijd dat ze voor het kampioenschap gaan, maar die doelstelling wordt niet vaak gehaald. Ik zag Opperdoes laatst tegen Always Forward spelen. Dat werd 0-0, maar Opperdoes waren wel de bovenliggende partij. AFC’34 staat een stuk lager op de ranglijst en daarom denk ik dat Opperdoes zaterdag wint.”

Be Quick 1887-Hollandia

,,Ik heb in de jeugd acht jaar bij Hollandia gespeeld. Ik voetbalde met Milan Vissie en met jongens als Nick Kuin en Sven Deen zat ik vaak in het busje naar training. Via de krant volg ik de ploeg nog en het is jammer dat Hollandia nu in een wat mindere fase zit. Toch denk ik dat de ploeg hier weer bovenop komt en van Be Quick wint. Hopelijk gaat de club de gloriejaren herbeleven.”

Stefan Schipper had vorige week een 100 procent score op zijn totoformulier. Met Always Forward won hij van AFC’34. Zijn oude clubs De Valken en JOS Watergraafsmeer wonnen, zoals hij voorspelde, eveneens hun duels.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen