Premium

Trees van Dijk smult op de Appie Christmas Ouderenlunch in Studio 6 van een broodje rosbief: ’Nee geen zalmquiche, ik blijf graag 60 kilo’ [video]

Rini Jussen, Miep Derick en Trees van Dijk genieten tijdens de Appie Christmas Ouderenlunch in Studio 6 op het Mediapark.
© foto’s studio kastermans/ben den ouden
Hilversum

,,Heerlijk, neem jij ook een stukje?” Met een grote zwaai schuift Miep Dericks een stukje warme zalmquiche op het bord van de tafelgenote aan haar linkerzijde. ,,Nee die hoef ik niet. Ik wil wel graag 60 kilo blijven. Ik ga voor een broodje”, lacht Trees van Dijk (64). De Hilversumse belegt een wit bolletje met een paar plakken rosbief én rookvlees.

,,Ze zijn zout en peper vergeten. De meeste oudjes moeten zoutloos eten, ik niet. Mijn bloeddruk is zelfs te laag. Geeft niks, met dat plakje rookvlees is het opgelost.” Trees van Dijk en Miep Dericks zitten donderdagmiddag in Studio 6 op het Mediapark in Hilversum aan de feestelijk gedekte tafel voor de Appie Christmas Ouderenlunch XXL. Met tweehonderd plaatsgenoten worden ze door vijf Hilversumse Albert Heijn filialen (Kerkelanden, Seinhorst, Heigalerij, Gijsbrecht en Langestraat) getrakteerd op een gratis kerstlunch. Het is de tweede keer dat de supermarkten de lunch voor ouderen organiseren.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen