Wel duik op nieuwjaarsdag in Castricum

Nieuwjaarsduik in Castricum op 1 januari van dit jaar.
© Foto Ronald Goedheer
Castricum

De nieuwjaarsduik in Castricum gaat toch door. Dat meldt strandpaviljoen Deining op zijn facebookpagina.

’Ondanks berichten in de media over het, vanwege strengere regels, afgelasten van de nieuwjaarsduik is het door spoedoverleg van de gemeente en Deining toch gelukt om het evenement in samenwerking met Aquafit en de Reddingsbrigade wederom te laten plaatsvinden op nieuwjaarsdag om 13.45 uur in Castricum aan Zee’, aldus Deining.

Dinsdag nog meldde voorzitter Ruud Bakkum van zwemvereniging Aquafit dat vanwege de administratieve rompslomp rond de aanvraag van de vergunning was besloten de stekker eruit te trekken.

Misverstanden

„Er zijn een hoop misverstanden geweest”, zegt de Castricumse burgemeester Toon Mans, die zich erover verbaast dat Aquafit het nieuws naar buiten bracht ’terwijl Aquafit de nieuwjaarsduik al jaren niet meer organiseert’.

Volgens Mans is de vergunningsaanvraag redelijk eenvoudig. „Bij evenementen die elk jaar min of meer hetzelfde zijn kan in grote lijnen gebruik worden gemaakt van hetzelfde draaiboek. Er zijn gesprekken geweest met alle betrokkenen, het is al zo goed als rond. Dus allemaal fris en gezond het nieuwe jaar in op 1 januari.”

Meer nieuws uit Kennemerland