Ap Reinders voorgedragen als nieuwe burgemeester van Stichtse Vecht

Ap Reijnders.
© Foto Stichtse Vecht
Loenen aan de Vecht

Ap Reinders wordt de nieuwe burgemeester van Stichtse Vecht. Hij volgt begin februari Yvonne van Mastrigt op, die tijdelijk de functie had overgenomen nadat burgemeester Marc Witteman in 2018 was overleden.

Opvallend is dat Reinders niet tot een van de grote landelijke politieke partijen behoort. Hij is momenteel werkzaam als wethouder in de gemeente Haarlemmermeer voor de lokale partij HAP, wat staat voor Haarlemmermeerse Actieve Politiek. De vertrouwenscommissie omschrijft Reijnders als een ’optimistisch en gedreven bestuurder’. Dat is een van de redenen dat hij is gekozen uit de in totaal zeventien sollicitanten die een gooi deden naar het burgemeesterschap van Stichtse Vecht.

’Hij heeft een open houding, luistert goed en heeft een vriendelijke uitstraling. Daarnaast kan hij goed sturing geven, is daadkrachtig en schakelt snel’, looft de vertrouwenscommissie de kwaliteiten van de beoogd nieuwe burgemeester.

Wanneer de Minister van Binnenlandse Zaken de voordracht ter goedkeuring voorlegt aan de Koning kan Reijnders begin februari aan de slag.

Meer nieuws uit Gooi

Video uitgelicht