De kerstman bezoekt het centrum van Hilversum en deelt cadeautjes uit

Zaterdag 14 en 21 december is het centrum van Hilversum helemaal in kerstsfeer met onder meer een bezoek van de kerstman en de Kerstparade.
© foto mediahuis
Hilversum

Magie, spektakel en betovering. Dat belooft organisator Deborah den Dulk de bezoekers van de Kerstparade zaterdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur in het centrum van Hilversum.

Wie kerstinkopen gaat doen in het centrum, de Gooische Brink, Hilvertshof, de Kerkbrink en de Kerkstraat is volgens haar verzekerd van de perfecte kerstsfeer. Ook zaterdagmiddag 21 december is het centrum van Hilversum in kerstsfeer en zijn er allerlei activiteiten voor het winkelend publiek. Cadeautjes, kersthapjes, muziek, sfeervolle feestverlichting. En de kerstman komt naar de mediastad.

,,De Kerstparade in Hilvertshof is een feest op zich. Bij goed weer loopt de parade ook door de Kerkstraat”, zegt Den Dulk die het kerstfeest in Hilversum met haar evenementenbedrijf organiseert in opdracht van Centrum Hilversum. De parade maakt een rondje om het plein bij boekhandel Libris Voorhoeve. In de Kerstparade lopen naast de kerstman onder andere steltlopers in sfeervolle kerstcreaties en skaten kerstmeisjes over de klinkertjes.

,,Het is kerst dus we delen cadeautjes uit. De kerstmeisjes geven 21 december aan mensen die iets gekocht hebben in het centrum een strippenkaart met leuke verrassingen.” Met de strippenkaart kan het winkelend publiek die zaterdag onder meer warme chocomel bij Roast halen, een oliebol op de Kerkbrink, een ijsje in Hilvertshof of een portie poffertjes eten bij Douglas. Of je kunt op de Kerkbrink op de foto in het foto VW-busje in kerstsfeer. Met de kerstman op de foto kan ook.

De kerstman is dan aanwezig op het kerstpodium in Hilvertshof. Hij neemt de kerstwensen in ontvangst die het publiek komende zaterdag kunnen doen en deelt cadeautjes uit.”

Wie van kerstliedjes zingen houdt, kan naar de optredens (13.30, 14.30 en 15.30 uur) van het kerstkoor in de muziektent op de Kerkbrink.

Meer nieuws uit Gooi