Haarlemmermeers wethouder Reinders wordt burgemeester Stichtse Vecht

Ap Reinders
© Archief: Renata Jansen Fotografie
Hoofddorp

Haarlemmermeers HAP-wethouder Ap Reinders (46) is voorgedragen als burgemeester van Stichtse Vecht.

Reinders komt in de Utrechtse gemeente (64.000 inwoners), gelegen tussen Utrecht, Hilversum en Amsterdam, niet in een gespreid bedje terecht. Het rommelt binnen de lokale politiek. Extra opgave is dat Reinders de plek in neemt van de geliefde burgemeester (en oud-Hillegommer) Marc Witteman die vorig jaar overleed.

VVR-raadslid Pauline Bredt-Aler leidde de vertrouwenscommissie van Stichtse Vecht. Volgens haar heeft de gemeente met Reinders iemand met ’een open houding die ook goed kan luisteren.’ Ook zou hij voldoende sturing kunnen bieden en als loco-burgemeester ervaring hebben met het handhaven van de openbare orde.

Ap Reinders, geboren en getogen Haarlemmermeerder, is sinds 2013 actief voor lokale partij HAP. Vijf jaar geleden werd hij, samen met Marjolein Steffens, wethouder namens die partij. Eerst in deeltijd (vier dagen), in januari 2019 gingen beiden fulltime door.

Reinders behield de portefeuille economie en ondernemerschap, werk en inkomen, arbeidsmarktbeleid, personeel, inkoop- en aanbesteding en dienstverlening ondernemers. Hij trad , bescheiden als hij is, niet veel op de voorgrond in de lokale politiek.

Meer nieuws uit Haarlem