Premium

Lekker weekend in Purmerend

Lekker weekend in Purmerend
Margot en Romano met hun kinderen.
© Foto Ella Tilgenkamp

Het is lekker weekend! Tijd voor jezelf, tijd voor familie en vrienden. Hoe breng jij je weekend door? Die vraag legt Vrij vandaag voor aan Margot van der Wiel en Romano Chandansingh, die het dansen even op een laag pitje hebben gezet.

Margot en Romano wonen met hun kinderen Liam (2,5 jaar) en Zoey (4 maanden) in Zuidoostbeemster. In het weekend samen een nacht al salsa dansend doorhalen, zit er even niet in. Hun danspassie op salsafeestjes uitleven, hebben ze met de komst van de kleintjes op een laag pitje moeten zetten. Maar dat hebben ze er uiteraard voor over. Ze genieten in deze fase van hun leven volop van hun gezin.

Als lifestyle blogger werkt Margot ook veel thuis en verschijnen de dagelijkse bezigheden in- en om het huis en de opvoeding van de kinderen ook op haar blog.

Romano: „Omdat we beide zelfstandig werken, hebben we geen vaste werktijden en we werken ook vaak thuis. Door de week gaat Liam een dagje naar de kinderopvang en opa en oma passen ook een dagje op. Maar we zorgen er in het weekend toch voor dat we zo min mogelijk aan het werk zijn. De focus ligt dan echt op relaxen en leuke dingen doen met de kinderen. En vooral ’s morgens gezellig in bed blijven hangen met z’n viertjes.”

„En als één van ons toch moet werken, zorgt de ander even alleen voor de kinderen. We proberen dat goed te verdelen. En Romano gaat soms alleen naar salsadansen. Maar over het algemeen is het weekend echt het moment om samen door te brengen. Op zondagochtend gaat Romano vaak pancakes bakken, samen met Liam. En als het weer het toelaat, gaan we lekker samen een stuk wandelen. Hier in de buurt of over de Dijk maar we lopen ook wel eens naar het stadje (Purmerend).”

„We plannen het om in ieder geval één dag in het weekend met z’n viertjes thuis te zijn of iets samen te doen en de andere dag is voor afspraken met familie en vrienden”, vult Romano aan. „We hebben een grote familie, dus elk weekend krijgen we wel bezoek of we gaan zelf ergens op bezoek. Liam en Zoey zijn de eerste kleinkinderen dus die staan volop in de belangstelling bij de opa’s en oma’s en andere familieleden.”

„We hebben met Liam in het weekend ook veel gezwommen in het Leeghwaterbad in Purmerend. We gaan dat binnenkort weer oppakken met Zoey erbij. Een andere leuke bezigheid is het ’indoor speelparadijs Monkeytown’. Ook in Purmerend. Ze hebben er een speciaal hoekje voor peuters tot vier jaar, maar Liam probeert ook de toestellen voor oudere kinderen uit. Romano rent en klimt er dan achteraan. En tegenwoordig is een uitje naar een tuincentrum al een feest voor Liam. Zeker rond kersttijd. We waren pas nog bij tuincentrum De Boet in Hoogwoud. Ze hebben daar een levende kerststal met dieren en er was net een alpaca geboren.”

„We regelen ook wel oppas, dan genieten met z’n tweetjes van een dagje Spa of een etentje. En we gaan komend weekend met z’n tweetjes naar de musical Anastasia.”

„We hebben er zin in om kerstmis met ons gezin van vier te vieren en te genieten van gezelligheid met familie. Voor Liam heb ik zelf een adventskalender gemaakt om af te tellen. Hij kijkt er al naar uit om op kerstavond zijn kerstcadeautje open te maken. We gaan in elk geval een avond gourmetten en een van de andere avonden gaan we met familie een kerstdiner maken met de beste gerechten van de kerstdiners van de afgelopen jaren. We hebben ook al zin in oud en nieuw. Vorig jaar zag Liam voor het eerst vuurwerk. We zijn benieuwd hoe hij het nu gaat vinden. Zoey zal dat dit jaar nog niet heel bewust meemaken allemaal. Het wordt haar eerste kerstfeest en ik heb al een schattig jurkje klaarliggen”

Hoe breng jij je weekend door? Mail het naar vrij@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.