Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw in Alkmaar [video, update]

ALKMAAR

In een bedrijfsverzamelgebouw op industrieterrein Beverkoog in Alkmaar is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote brand uitgebroken. De brand in het gebouw aan de Hazenkoog is uitslaand, de brandweer is massaal ingezet en is uren bezig met blussen. Om 9 uur was het vuur onder controle.

In het gebouw is onder andere een autobedrijf gevestigd. De Veiligheidsregio meldt dat meerdere panden getroffen zijn. Rond 8.30 uur werd een deel van het bedrijventerrein weer vrijgegeven en leidden hulpverleners eigenaren naar hun pand. Een aantal bedrijven blijft nog onbereikbaar.

Lees ook: Niets over van meubelmakerij Jan Gunneweg door brand op industrieterrein Beverkoog

De vlammen sloegen hoog uit het gebouw. De brandweer zette onder andere een hoogwerker in om het vuur te bestrijden. Het gebouw lijkt niet meer te redden. Een kat die rondliep in een van de ruimtes, kon door de eigenaar onder begeleiding van de brandweer nog uit het pand gered worden.

Mensen in een straal van een kilometer ontvingen een NL alert vanwege rook- en geuroverlast. ,,Mensen mogen de deur uit en ook de weg N242 is begaanbaar. Blijf zoveel als mogelijk uit de rook”, adviseert de Veiligheidsregio.

De brand werd rond vier uur ontdekt. De hulpdiensten spreken van een zeer grote brand. Er is opgeschaald naar GRIP1.

© DNP.NU

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen