Premium

In 60 seconden: De man die meer van dieren houdt dan van mensen

In 60 seconden: De man die meer van dieren houdt dan van mensen
© foto Pascal Fielmich
Hilversum

Hij staat op het midden van de weg stil. Een beer van een vent. In zijn ogen een hulpeloze blik. Radeloos bijna.

Aan zijn voeten ligt een kat. Doodstil op de koude klinkers van de Kleine Drift. Alsof hij ligt te slapen. Een huis-tuin-en-keukenkat. Zo eentje die de buurt graag onveilig maakt en honderd keer de straat oversteekt. Brutaal en voor geen auto bang.

,,Het moet net gebeurd zijn”, zegt de man zachtjes. ,,Toen ik aan kwam rijden bewoog hij nog.” Of ik een telefoon bij me heb en het nummer van de dierenambulance kan opzoeken? Hij schuift zijn grote werkhanden voorzichtig onder de rug en nek van het beestje. Liefdevol tilt hij de kat van straat en legt hem op de stoep. De dierenambulance belooft snel te komen. Twee buurvrouwen herkennen de kat. ,,Van een meisje dat verderop woont, gisteren liep hij nog bij mij in huis.”

De man blijft er stilletjes bijstaan. Of hij het beestje soms heeft aangereden, vraagt de buurvrouw. ,,Ben je gek”, zegt hij geschrokken. ,,Ik hou meer van dieren dan van mensen. Die hebben me in het leven al te vaak teleurgesteld.” Zijn blik blijft gericht op de kat. Hij moet eigenlijk naar zijn werk. De buurvrouw belooft te wachten tot de dierenambulance er is. Geen probleem. ,,Als er een rekening is dan kunnen ze naar de bloemenkraam op de Lorentzweg komen”, zegt hij voordat hij in zijn bestelbus stapt. De lieverd!

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen