Premium

Domme pech

Domme pech
Van de auto is weinig te zien.
© eigen foto

Domme pech. Zo kun je het wel noemen, als de auto van Monique Doosjen zwaar beschadigd raakt door een omvallende boom.

De auto staat op 12 augustus gepakeerd aan de Keern in Hoorn. Naast een boom. Het is stormachtig weer. Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor een aantal provincies. Niet voor Noord-Holland, maar er zijn toch pittige onweersbuien. De boom naast de geparkeerde auto begeeft het en valt op de auto van Doosjen. Het voertuig raakt zwaar beschadigd en ze moet honderden euro’s aan de garage betalen voor o.a. een nieuwe voorruit.

Ze claimt de schade bij de gemeente, want dat is de eigenaar van de boom. Ze vraagt ons hoe het zit. De gemeente handelt correct als ze voldoet aan het zorgvuldigheidsbeginsel. Dat houdt in dat er een regelmatige controle moet zijn van de bomen. De gemeente schrijft Doosjen dat deze boom in februari nog gecontroleerd is en dat er toen geen opmerkingen over de staat van de boom zijn gemaakt. Kortom: bij een eventuele rechtzaak is de kans groot dat de gemeente inderdaad niet verantwoordelijk wordt gehouden.

Maar die rechtzaak zal er niet komen, want de rechtsbijstandsverzekering die Doosjen heeft afgesloten bij Arag is niet van toepassing op verkeer. Kortom: domme pech. Doosjen: ,,Dit was een dure les. Voortaan parkeren we de auto nooit meer onder een boom.’’

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Ombudsman nieuwsbrief

Durk Geertsma en Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.

Meer nieuws uit Ombudsman

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.