Dorpsraad Sint Pancras biedt Langedijker college zienswijzen aan

De overhandiging: vlnr Erik Kroese, Rob Planken, Leontien Kompier, Ad Jongenelen en Ron Spaans.

De overhandiging: vlnr Erik Kroese, Rob Planken, Leontien Kompier, Ad Jongenelen en Ron Spaans.© Foto Erna Faust

Arie Bergwerff
Langedijk

Met drie man sterk waren ze naar gebouw De Binding gekomen, het nieuwe Huis van de Gemeente in Zuid-Scharwoude. Tijdens een ’speciaal momentje’ boden ze met het college van Langedijk de zienswijze van de vereniging Dorpsraad Sint Pancras aan, plus nog een negental zienswijzen van inwoners uit het dorp. ,,We zullen het koesteren en er op reageren’’, aldus burgemeester Leontien Kompier.

Namens de Dorpsraad waren voorzitter Erik Kroese en Rob Planken en Ron Spaans, organisatoren van de Alkmaar-petitie, aanwezig. Wethouder Ad Jongenelen, met Sint Pancras in zijn portefeuille, schoof eveneens aan. Beide partijen waren het er over eens dat de fusiewens van Langedijk en Heerhugowaard in Sint Pancras tot veel betrokkenheid en veel emotie had geleid. Kompier bedankte de drie Pancrassers voor al hun inspanningen: ,,We zijn er nog lang niet, hoor. Ik ben blij dat we met elkaar in gesprek zijn.’’

Voor de Dorpsraad is de klus bepaald nog niet geklaard. Twee leden zijn morgen in het gemeentehuis om er mee te praten over het nieuwe kernenbeleid. Kroese wil volgend jaar in Haarlem gaan inspreken om zo het standpunt van de Dorpsraad voor te leggen aan Provinciale Staten. Het aantal ondertekenaars van de Alkmaar-petitie is ondertussen boven de 56 procent gekomen. Volgens de organisatoren komen er nog steeds handtekeningen binnen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.