Premium

Ummels wint sprintcross in Haarlemmermeerse Bos

Ummels wint sprintcross in Haarlemmermeerse Bos
Aan modder geen gebrek bij de cross in Hoofddorp.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Hoofddorp

Een nieuw parkoers en andere winnaars dan in de eerste twee crosses van het RunX Haarlem cross circuit. Het was zondag even wennen in het Haarlemmermeerse bos.

De organisatie had dit jaar voor een nieuw parkoers gekozen. Uitvalsbasis was het gebouw van de lokale scouting. Omdat daar meer (parkeer) ruimte was dan voorheen was de organisatie zeer tevreden met de nieuwe plek in het natuurgebied. Een andere plek voor de inschrijvingen betekende ook het uitzetten van een nieuw parkoers van 2500 meter. Daar slaagde de organisatie in. In totaal 240 atleten kwamen op de diverse afstanden in actie.

Een opvallende deelneemster aan de sprintcross was Britt Ummels. De nationaal kampioene op de 800 en 1500 meter op de baan won afgetekend haar wedstrijd over 2500 meter in 8 minuten en 27 seconden.

Bij de vrouwen seniorenwedstrijd over vijf kilometer pakte Lotte Krause de winst in 18.23. De atlete van AKU had ruim een minuut voorsprong op de nummer twee, Eline Langeveld (19.31) van Zaanland. De derde plaats ging naar Eva van Zoonen uit Castricum die 20.06 klokte. Daarmee was ze ook de eerste ’veterane’ die de finish passeerde. KAV Holland-atlete Lineke Kroon (ook V35), in de afgelopen twee crosses de sterkste, eindigde uiteindelijk als vijfde in 20.30.

Bij de mannen ontbrak Jim Rothweiler. Hij had zowel in Spaarnwoude als Wijk aan Zee gewonnen. In Hoofddorp ging de winst naar Remyo Tielsema van Phanos, die een tijd van 34.05 neerzette. Jeroen Kramer van Zaanland, lopend in de klasse mannen 35+, kwam acht tellen later over de finish. Ronald Poel van DEM werd derde in 35 minuten precies.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen