Gedenkplaats Joodse slachtoffers in stadspark Den Helder weer stap dichterbij

Een impressie van bovenaf van de gedenkplaats.
© Foto Stichting Herdenkingsstenen Den Helder
Den Helder

De Stichting Herdenkingsstenen Den Helder heeft opnieuw een financiële donatie gekregen voor het realiseren van een gedenkplaats in het stadspark.

Het monument is ter herdenking van voormalig Joodse stadgenoten die zijn vermoord in de vernietigingskampen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds, afdeling Noord- Holland, heeft besloten vijfduizend euro toe te kennen aan het project. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland.

Het bestuur van de Stichting Herdenkingsstenen is erg blij met deze bijdrage en geeft aan nu volop vertrouwen te hebben dat het realiseren van het monument weer een stap dichterbij is gekomen.

Op 1 april volgend jaar worden nog dertig herdenkingstenen onthuld voor woningen waar de voormalig Joodse stadgenoten voor het laatst hebben gewoond. De uiteindelijke gedenkplaats, door architect Edzo Bindels bedacht en ontworpen, zal worden onthuld op 29 april 2020 in het nieuwe gedeelte van het Stadspark.

Eind januari zal de Stichting Herdenkingsstenen voor bewoners van het centrum een informatieavond houden over de gedenkplaats.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.