Premium

Opleving Van Nispen na rust wordt niet beloond, Zwanenburg met 3-1 te sterk

Opleving Van Nispen na rust wordt niet beloond, Zwanenburg met 3-1 te sterk
Zwanenburger Joshua von Mauw stuit op Rien de Jong. Later in de wedstrijd schoot hij wel raak.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Zwanenburg

Net toen Zwanenburg op zijn gemakje naar een ruime zege leek te gaan, stond Van Nispen op. Het mocht niet baten: 3-1.

Zwanenburg speelt dit seizoen in de middenmoot van de derde klasse, terwijl Van Nipsen alle zeilen moet bijzetten om degradatie te voorkomen.

In de eerste helft was het verschil zo groot dat Zwanenburg een gemakkelijk middagje tegemoet leek te gaan. De thuisploeg wist gemakkelijk de vrije man te vinden en combineerde vlotjes door de defensie van de club uit De Zilk.

Van Nispen kwam erg zwak voor de dag. De bezoekers speelden met de staart tussen de benen. De ruimte tussen de linies was te groot, waardoor het werd genoodzaakt tot het geven van lange ballen. Dat had zelden succes. Bovendien hielp het Zwanenburg in het zadel door zwak te verdedigen. Vrijwel elk duel om de bal werd verloren.

Jordy Vierbergen opende na een kleine twintig minuten de score. Iets later verruimde Kevin Verhoeve de score. Zijn goal was een ware schoonheid. Hij kapte een tegenstander uit en krulde de bal vanaf het randje van de zestien meter prachtig in de kruising.

,,Als je een aantal potjes achter elkaar verliest is het vertrouwen weg. Je kunt niet van die jongens verwachten dat ze hier naartoe komen het Zwanenburg even heel lastig te maken”, verklaarde trainer Roy Schulpzand de zwakke start van zijn ploeg. ,,De scherpte ontbrak gewoon helemaal.”

Geklungel

In de tweede helft ging het vanaf het begin een stuk beter. Alsof er plots weer geloof was in eigen kunnen. Meer ballen kwamen aan en er werd vooral erg hard gewerkt. Alles of niets, luidde het devies. Daar had Zwanenburg het erg lastig mee.

De defensie kreeg een afstandsschot niet weg, keeper Rene Jonker liep simpelweg te klungelen. Xavi Noltenius kreeg de bal in zijn voeten en haalde van afstand zuiver uit: 1-2.

De spanning was direct terug. Er was maar een ploeg die het initiatief nam en dat was Van Nispen. ,,Dit is het minimale wat wij moeten laten zien”, was trainer Schulpzand nuchter. ,,We konden ons spel spelen en er werd vooral erg hard gewerkt.”

Toch viel de goal niet voor Van Nispen. Wel aan de andere kant. Van Nispen nam veel risico en de thuisploeg profiteerde van de grote ruimtes in de defensie. Joshua von Mauw gooide de wedstrijd kort voor tijd in het slot. Schulpzand wilde er niet te lang bij stilstaan. ,,We moeten gewoon verder, zo simpel is het.”

Robert van Boxtel, trainer van Zwanenburg, was na afloop vooral opgelucht. ,,In de tweede helft hadden we het wel erg lastig. Zij speelden alles op alles en wij hadden daar moeite mee. Dat merkten zij en ze kregen het idee dat er iets te halen viel. Wij voetbalden niet meer, zetten geen druk meer naar voren. Daarmee speel je ze in de kaart.”

Van Nispen is door de nederlaag nog verder in de degradatieproblemen gedrukt. Het staat nu met zeven punten één na laatste. Alleen Sporting Leiden staat er met drie punten slechter voor. Zwanenburg kan juist weer naar bovenkijken. Het staat op de vijfde plaats. Wel hebben nummers zes en zeven VSV en Spaarnwoude een wedstrijd minder gespeeld.

Zwanenburg-Van Nispen 3-1

19. Vierbergen 1-0, 45. Verhoeve 2-0, 65. Noltenius 2-1, 90. Von Mouw 3-1

Zwanenburg Jonker; Kesbeke, Bergisch (Poelsma), Ciebrant, Hoonte, Bottellier, Von Mauw, Degelingn (Schouten), Oostwouden (Van Veen), Vierbergen, Verhoeve

Van Nipsen De Jong, Vink (D. vd Linden), Verwer, Geeling, K. vd Linden, Bosma, Van der Voort, Duivenvoorde (Zonneveld), Vd Geest, Noltenius, Van Maris (Damen)

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen