Premium

St. George sluit eerste seizoenshelft af met zwaarbevochten driepunter in derby met Kwiek’78

St. George sluit eerste seizoenshelft af met zwaarbevochten driepunter in derby met Kwiek’78
Jari Dignum van St. George stuit op de jarige Gijs Smal, doelman van Kwiek’78.
Spierdijk

De derby St. George-Kwiek’78 is gewonnen door de thuisclub. Jari Dignum zorgde vlak voor rust voor het enige doelpunt.

Terwijl in de bomvolle kantine de prijsuitreiking van de St. George Cross nog bezig was, floot de scheidsrechter de derby in gang. Het duurde echter vrij lang voor de wedstrijd ontbrandde. Na het gezapige begin kreeg St. George een paar kansen, maar het was Kwiek’78 dat de grootste kans kreeg. De vrij gespeelde Jaimy Bakker leek te gaan scoren maar St. George-doelman Justin Klerk voorkwam de treffer.

De keeper moest wel een rebound toestaan, maar hij was op tijd opgekrabbeld om ook Tim Kramer het scoren te beletten. De eerste helft leek zo doelpuntloos te eindigen, maar vlak voor de rust kwam de thuisploeg toch nog op voorsprong. Een voorzet van Job Smits werd verkeerd verwerkt door de verdediging van Kwiek’78. Doelman Gijs Smal twijfelde tussen naar de bal toe gaan of in zijn doel blijven en koos voor die laatste optie. Dat leek een goede keuze, maar in plaats van weg te koppen werd de bal slechts geschampt en viel deze zomaar voor de voeten van Jari Dignum. Hij twijfelde niet en schoot de bal rigoureus tegen de touwen.

In de tweede helft was St. George een paar keer dicht bij de tweede treffer. Vooral Dave Laan kreeg kansen, maar het zat de vaak zo trefzekere aanvaller niet mee. Zo kopte hij in de handen van doelman Smal en toen die eens uit zijn doel kwam schoot hij over hem heen maar ook net over de lat. Voor rust deed Laan dat in een identieke situatie beter, maar vanwege buitenspel telde de treffer niet.

Kwiek’78 ging naarmate de wedstrijd vorderde nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. De behendige Edgar Ohanian zorgde namens Kwiek voor het meeste gevaar, maar tot echte kansen op de gelijkmaker leidde het niet. Het was dan ook typerend dat Bram Kremer het dichtste bij de gelijkmaker was. De centrale verdediger van Kwiek’78 kreeg de bal tegen zich aangeschoten waardoor de bal het doel maar net miste.

Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Matthijs Greenan, aanvoerder van Kwiek’78, de rode kaart. Een zware straf voor een overtreding waarvoor je ook geel zou kunnen geven. De vijf minuten extra tijd speelden zich vooral af voor het doel van St. George, maar het slotoffensief waarin zelfs Smal mee naar voren maar ging, leidde tot niets.

Stacey Majoor, trainer van Kwiek’78 berustte in de nederlaag. ,,We hebben er alles aan gedaan, maar het is hier op het zware veld moeilijk voetballen en St. George heeft een aardige ploeg.” Gosse Bosma, trainer van de Spierdijkers, omarmde de drie punten maar al te graag. ,,We waren te onrustig en hadden onvoldoende balbezit maar het is natuurlijk lekker als je de eerste seizoenshelft zo afsluit.”

St. George: Klerk, Steen, N. Laan, Groot, De Vries, Doornebos, Hoebe, Van Leeuwen, Smits (79. Snoek), D. Laan, Dignum.

Kwiek’78: Smal, Nolten, Greenan, Kremer, Bakker, Huisman, Rus, Karel, Kramer (75. P. Greenan), Ohanian, Schoondergang.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen