Premium

AFC’34 komt weer niet tot winst bij ’horror-tegenstander’ Legmeervogels

Gerard Klaver
Uithoorn

Zo langzamerhand krijgt Legmeervogels de contouren van een ’horror-tegenstander’ voor AFC’34. Ook in de zevende onderlinge ontmoeting, in het vierde seizoen achtereen, kregen de in het wit gestoken Alkmaarders niet de volle buit: 2-2. De kruimeloogst na al die jaren: Vier gelijke spelen, drie nederlagen.

Als excuus werd het niet gebruikt, maar het gemis van de geblesseerde aanvallers Sercan Yilmaz en Stefan Smal (beiden topschutter van de eerste klasse met tien treffers) deed zich voelen. Smal kwam er na de rust nog wel in als breekijzer om de opgelopen 2-1 achterstand ongedaan te maken, maar dat lukte slechts ten dele.

Het begin was nog best aardig van AFC’34-zijde. De ploeg kwam binnen het kwartier op voorsprong via Martijn Riemersma, die bij de tweede paal attent was bij een corner-situatie (0-1). De treffer zorgde niet voor bevrijding; integendeel. Legmeervogels kwam binnen een paar minuten via Yorick van der Deijl op gelijke hoogte na matig ingrijpen aan AFC’34-zijde en had het resterende deel van de eerste helft in handen.

,,We hadden moeite met hun lopende mensen vanaf het middenveld’’, wist assistent-trainer Jim Sligting te melden. Het was diezelfde Van der Deijl die zijn ploeg vanuit de omschakeling op voorsprong schoot: 2-1.

Trainer Job Dragtsma greep in de rust in. Invaller Stefan Smal moest voorin het verschil gaan maken, terwijl ook Jerry van Sluis vanaf het middenveld met zijn loopvermogen en kopkracht impulsen moest creëren. De schrik sloeg nog wel even om het Alkmaarse hart, toen Legmeervogels een minuut na rust bijna de 3-1 wist te maken. Een ultiem blok van Van Sluis voorkwam erger.

Steeds intenser

De wedstrijd kantelde. AFC’34 voerde de druk op, de jacht naar de gelijkmaker werd steeds intenser naarmate de klok verder tikte. Stefan Smal had de 2-2 op zijn schoen, maar strandde op doelman Folke Maenhout. Het was uiteindelijk Jerry van Sluis die een vrije trap van Mustafe Baré binnenkopte (2-2). In de resterende minuten piepte en kraakte het achterin bij Legmeervogels (,,Ze waren helemaal op’’, aldus Dragtsma), maar het duel kreeg geen winnaar.

Job Dragtsma na afloop:,,Nee, het was het allemaal net niet. Vooral dat laatste halfuur van de eerste helft was matig. Veel onnodig balverlies, het stond ook niet goed bij ons. Na de rust hebben we nog wel genoeg kunnen laten zien, met name via de sterk ingevallen Jerry van Sluis. De 2-3 had ook zomaar kunnen vallen via Martijn Riemersma, maar wat ik al zei: net niet vandaag.’’

Met vertrouwen

De oefenmeester kijkt met vertrouwen naar de kraker volgende week, als nummer twee AFC’34 koploper Zouaven ontvangt:,,Het zou geweldig zijn als die we die over de streep kunnen trekken. Dan komen we op één punt achterstand en ga je toch heerlijk de winterstop in. Er zit nog genoeg rek in ons team.’’

AFC’34: Wesselink; Koenders, Aykan, Staal, I. Yilmaz; Snijders (46. Van Sluis), Riemersma, Afouzar (46. Smal); El Yaakoubi (85. Glas), Tesselaar en Baré.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen