Premium

Degelijk spelend VZV wint derby van ZV Haerlem

Degelijk spelend VZV wint derby van ZV Haerlem
Tinka Lindeman: ,,We lagen te veel stil in aanvallend opzicht.”
© Foto United Photos/Rob van Wieringen
Haarlem

Van spanning en een ’derbygevoel’ was totaal geen sprake tijdens het duel tussen ZV Haerlem en VZV. De gasten wonnen met 5-9 door, volgens speelster Wyke Nieuwenhuizen, hun eigen spel te spelen. De score had nog hoger uit kunnen vallen als de IJmuidense vrouwen wat efficiënter met de kansen waren omgesprongen.

Voor Nieuwenhuizen was de wedstrijd in zwembad De Planeet op bekend terrein. Vorig seizoen speelde ze namelijk nog bij Haerlem. „Het was echt leuk om weer terug te zijn. Niet alleen omdat we wonnen, maar ik weet ook hoe ze spelen natuurlijk. In het begin was het even aftasten, maar toen we eenmaal het ritme te pakken hadden ging het heel goed.”

Binnen een halve minuut zette Camile ten Velden – ook ex-ZV Haerlem – VZV op voorsprong. Aanvoerder Brenda Weber verdubbelde de score voor Fabiënne Kerkhoff iets terug deed voor de thuisclub. Het team van coach Henk Mors liet zich niet van de wijs brengen. Elodie Smit (1-3), Ten Velden (1-4) en weer Smit (1-5) zorgden voor een ruime marge aan het begin van het tweede kwart.

Het verschil was gemaakt en het team van Mors stelde de drie punten zonder problemen veilig. „Ik ben echt tevreden. Vooral over de wijze waarop we hebben verdedigd. Aanvallend mag het nog wel scherper.”

Van ZV Haerlem had Tinka Lindeman het vizier wel op scherp staan. Helaas beef het halverwege de tweede periode bij de 2-5 die de jonge speelster uit een overtalsituatie scoorde. „We lagen te veel stil in aanvallend opzicht. In het begin lukte er weinig bij ons. Later ging dat beter, maar toen was er al een redelijk verschil.”

Wat Lindeman betreft mag het volgende keer wat drukker op de tribune zijn. Juist om het speciale gevoel van een derby mee te krijgen. „Ik roep iedereen op om spandoeken te maken, trommels mee te nemen en harde muziek te maken. En oh ja. Als iedereen met knuffels gaat gooien heeft het ook wel wat.” Lindeman wil een belofte doen als haar wensen worden ingewilligd. „Dan gaan we ze helemaal inmaken”, zegt ze vol overtuiging.

Die overtuiging was in het resterende deel van de derby ver te zoeken. VZV verzuimde verder afstand te nemen, maar de winst kwam nooit in gevaar. De doelpunten volgden elkaar in rap tempo op. Aan het einde van het derde kwart stond het 3-8.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen