Automobilisten gezocht die minder in de file willen staan

Amsterdam

Minder in de file staan. Wie wil dat nu niet. In de Amsterdamse regio wordt het komende halfjaar een test gedaan met verbeterde navigatiesystemen. Dat is mogelijk nu overheden en aanbieders van die systemen samenwerken.

Het gaat om een Europese test, waar naast Amsterdam ook Antwerpen, Kopenhagen en Muchen aan meedoen. Om te kijken of de verbeterde navigatie goed werkt, zijn eerst enkele duizenden automobilisten nodig die vanaf deze maand een half jaar meedoen.

Huidige en nieuwe gebruikers van Tom Tom, Flitsmeister (Bemobile) en Livecrowd mobility kunnen zich gratis registreren. Juist ook forenzen worden gezocht, net als bestuurders die veel op de weg zitten. Speciaal voor vrachtwagenchauffeurs en mensen die een evenement bezoeken in de Ziggo Dome, ArenA of in AFAS Live worden de komende tijd nog twee andere diensten gelanceerd: ‘informatiedienst voor milieuzones’ en ‘slim rijden en parkeren bij evenementen’.

Aanmelden kan op socrates2.org/amsterdam. Wie bij voorbeeld als vrachtwagenchauffeur veel op de weg zit, kan ook zich ook voor de andere steden aanmelden.

Meer nieuws uit Amsterdam