Premium

BOL slaat tegen Zwaluwen’30 op juiste momenten toe en haakt aan bij de brede middenmoot

BOL slaat tegen Zwaluwen’30 op juiste momenten toe en haakt aan bij de brede middenmoot
Joost Feld slaagt er niet in om BOL-doelman Xander Snoek te passeren.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

BOL heeft heel goede zaken gedaan met de overwinning (2-3) bij Zwaluwen’30. Het team van trainer Mark de Vries haakt door deze driepunter aan bij de brede middenmoot.

Beide teams begonnen met een andere insteek aan het onderlinge duel. Thuisclub Zwaluwen’30 wil zich graag mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. BOL is er alles aangelegen om weg te komen uit de onderste regionen. Deze gegevens vooraf zorgde voor een boeiende voetbalmiddag in Hoorn. BOL liet als eerste van zich horen. Timon Plak testte namens de bezoekers de vuisten van Zwaluwens doelman Dirk Bakker. Alex van Enoo volgde niet veel later zijn voorbeeld. BOL startte aanvallend, maar keek na twintig minuten wel tegen een achterstand aan. Uit een voorzet van Thomas Hand mocht Mircle Elstak Zwaluwen koppend op voorsprong (1-0) zetten.

Het werd een wedstrijd waarin de verschillen klein waren. Zwaluwen kon na het doelpunt maar lastig echt grip op de wedstrijd krijgen. BOL deed het in die fase beter en kwam terecht langszij (1-1). Bas Jonker gaf een voorzet vanaf links en Van Enoo kopte bij de tweede paal raak. Plak zag daarna zijn solo gestrand in het strafschopgebied.

Na de pauze was het aanvankelijk de thuisclub die op zoek ging naar doelpunten. Een inzet van Joep Rive werd door BOL-doelman Xander Snoek met een reflex onschadelijk gemaakt. Nu waren het bezoekers uit Langedijk die de wedstrijd naar zich toe trokken. De opgekomen Rik Molenaar bracht op aangeven van Plak de 1-2 op het bord. Zwaluwen was het even helemaal kwijt. Keeper Bakker schoof de bal in de voeten bij BOL-spits Van Enoo die op zijn beurt Jonker bediende: 1-3. Zwaluwen besefte dat het anders moest en kreeg haast. Een kopbal van Rive bracht de elf van trainer El Bouziani, die van scheidsrechter Roelof Luinge wegens aanmerkingen achter het hek moest plaats nemen, dichterbij: 2-3. Even werd het in de slot minuten nog hectisch voor het doel van Snoek, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Er was vreugde en opluchting bij BOL. Aanvoerder René Rootlieb: ,,We zijn weer een team aan het worden, het is een compliment waard als je zie hoe we bezig zijn.” Trainer De Vries was vanzelfsprekend tevreden met de winst en wist hoe de tegenstander zou spelen: ,,Zij laten veel toe. En de spelers kwamen na wat we afgesproken hadden.”

Zwaluwen’30: Bakker; Koopman (60. Meholli), Verlaat, Huitema, Rive; Hand (57. Van Ooijen), Schaap, Mes; Duiveman Mc Ewan, Feld, Elstak.

BOL: Snoek; Molenaar, Rootlieb, Biersteker, Rijs; Schoon, Verbeek, Jonker, Plak ( 85. Schouwink); Van Enoo (89. Slot), Senchi.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen