Zwaargewicht Stefan Struve verliest in Washington na illegale trappen Ben Rothwell [video]

Beverwijk

Stefan Struve heeft zijn ’comeback’ bij de Ultimate Fighting Championship (UFC) niet kunnen belonen met een overwinning. De 31-jarige Beverwijker verloor in de tweede ronde na een technische knock-out van de Amerikaan Ben Rothwell, die twee keer een straf kreeg omdat hij Struve illegaal trapte.

Rothwell schopte de Noord-Hollandse zwaargewicht in Washington DC twee keer tussen zijn benen. Struve had de partij zaterdag kunnen winnen, als hij niet verder had gevochten, maar hij gaf niet op en moest dat uiteindelijk bekopen met een nederlaag.

Rothwell had Struve in de touwen en bestookte hem met klappen, waardoor de scheidsrechter wel moest beslissen dat de zege voor de Amerikaan was.

Struve had na zijn laatste wedstrijd in februari in Praag, die hij won van Marcos de Lima, aangekondigd dat hij zou stoppen, maar enkele maanden geleden kwam hij op dat besluit terug. Rothwell (38) had de laatste twee wedstrijden verloren, nadat hij drie jaar niet in de ring stond na een dopingschorsing.

De hoofdpartij ging tussen de Nederlander Alistair Overeem en de Surinamer Jairzinho Rozenstruik, die Overeen knock-out sloeg.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen