Monnickendam geeft voorsprong tweemaal uit handen tegen Zuidvogels

Monnickendammer Milco Binken kopt de bal. p de achtergrond kijkt aanvoerder Donny Reugebrink toe.© Foto Erik Rietman

Milton Pus
Monnickendam

Na de zege van afgelopen weekeinde op Woudenberg (1-3), was Monnickendam gebrand om nogmaals te winnen van een directe concurrent. De ploeg van Ab Persijn kwam twee keer op voorsprong, maar gaf deze ook tweemaal weg. Zodoende eindigde het duel met Zuidvogels onbeslist: 2-2.

„We hadden er vandaag zeker vertrouwen in. Zij hadden meer balbezit in de eerste helft, in dat opzicht kwamen we onverdiend op voorsprong. Qua kansenverhouding was het gelijkspel in mijn ogen wel terecht”, oordeelde Persijn. „We hebben via de zijkanten ruimte gehad om Zuidvogels pijn te doen, daar hebben we te weinig meegedaan. Bij de 2-2 ontbrak het ons aan scherpte. Daar baal ik wel van, want ik denk dat we de zege anders over de streep hadden getrokken. Zij gooiden de bal namelijk in de pot, zonder grote kansen te krijgen. Zonde dat je het zo weggeeft.”

Monnickendam speelde met een ’gefabriceerde verdediging’, aangezien Marc Root, Barry de Wolf en Danny Persijn niet inzetbaar waren. Door de compacte speelwijze hadden de bezoekers in de eerste helft aanzienlijk meer balbezit. Zuidvogels kreeg ook de beste kansen. Milco Binken zette Monnickendam tegen de verhouding in op voorsprong, na een schot van Jesse Braspenning. Pal voor rust kreeg Jeffrey Gits dé kans op 2-0, maar hij faalde oog in oog met Danny Versteegt. In de tweede helft kwamen de bezoekers uit Huizen al vrij snel op gelijke hoogte via Martin Campbell.

De zestigste minuut was er een van uitersten voor Monnickendam. Door een misverstand in de verdediging van Zuidvogels werd Binken namelijk diep gestuurd, die legde af op Gits maar die kon de bal niet op tijd controleren. Die kwam terecht bij Braspenning, die ’m vervolgens in de bovenhoek deponeerde. Binnen een halve minuut kwamen de bezoekers alweer langszij.

Keeper Dani Koster hield de Monnickendammers in het laatste halfuur een aantal keer op de been met knappe reddingen. „Ik was erg blij met onze voorsprongen, het heeft vaak genoeg tegen gezeten deze competitie. Door een opeenstapeling van persoonlijke fouten, maakten zij toch weer gelijk. Na de 2-1 hadden we hem eigenlijk moeten doortrekken.”

Monnickendam: Koster, Pruim, Van der Vis, Van Geemen, Rensen, Moustafa, Braspenning, Reugebrink, Ronday, Binken (88. Zivkara), Gits.

Zuidvogels: Versteegt, Cetin (75. Brilleman), Gooijer, Horsmeier, Van Eijnsbergen, Tat, Schaken, Campbell, Camps, Van Erkel, Heldoorn (75. Van de Pol).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.