AZ hijgt Ajax vol in de nek na zege op PEC Zwolle

1/3
Zwolle
AZ hijgt Ajax vol in de nek na de 0-3 zege van zaterdagavond op bezoek bij PEC Zwolle. Omdat de Amsterdammers een avond eerder in eigen huis verloren van Willem II is het verschil met de koploper nog maar drie punten. Het geeft nog meer glans aan de topper die volgende week zondag op het programma staat. Bij de terugkeer in eigen huis kan AZ zich dan naast Ajax melden aan de kop van de eredivisie.

De wetenschap dat AZ zich bij een goed resultaat een uitstekende uitgangspositie zou verschaffen voor komende week – waarin het donderdag eerst nog op Old Trafford met Manchester United mag uitvechten wie er als poulewinnaar doorgaat in de Europa League – bracht de ploeg van trainer Arne Slot niet van de wijs.

Omdat ook PEC Zwolle goed begon aan het duel leverde het in de beginfase een aantrekkelijk schouwspel op met kansen voor beide doelen. Waar de thuisclub ook in de rest van de wedstrijd bleef steken op vooral veel ‘halve kansen’ voetbalde AZ zich wel naar écht gevaar.

Hoewel Dani de Wit in de achtste minuut verzuimde zijn ploeg op voorsprong te koppen volgde de 0-1 al snel. Het was Myron Boadu die een lepe pass van Oussama Idrissi met een volley achter doelman Michael Zetterer schoot. De man van de assist bij de openingstreffer zou uiteindelijk uitgroeien tot de man van de wedstrijd door zowel de 0-2 (pal voor rust op aangeven van Jonas Svensson) als de 0-3 (knap voorbereidend werk van Boadu) voor zijn rekening te nemen.

Het gaf Arne Slot de mogelijkheid om vanaf de zeventigste minuut aan de duels met United en Ajax te gaan denken. De trainer haalde Calvin Stengs (Yukinari Sugawara), Idrissi (Thomas Ouwejan) en Owen Wijndal (Tijjani Reijnders) naar de kant.

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons