Premium

White Stones incasseert zwaarste verlies tot nu toe

Eindhoven

Zo maak je het de toenmalige nummer twee van de eredivisie nog knap lastig en zo ga je keihard onderuit bij de nummer vier in de stand. Uit bij FC Eindhoven werd het voor White Stones zelfs de zwaarste nederlaag op het hoogste niveau tot nu toe. Het eindigde in 14-2.

Halverwege de wedstrijd zag het er niet naar uit dat het zo’n monsterscore zou worden. Eindhoven kwam pas na zeven minuten spelen op 1-0 en die treffer werd bovendien snel beantwoord met een gelijkmaker van debutant Jordin Koel.

Bij rust was de Brabantse ploeg wel al uitgelopen naar een 4-1 voorsprong, maar zat een redelijk resultaat er zeker in, vertelde coach Rogier Bunink. ,,De eerste helft was nog wel aardig en Jordin maakte een heel knap doelpunt.”

Over de tweede helft kon de coach een stuk minder tevreden zijn. ,,Die was echt superslecht. We hebben hen gewoon geen strobreed meer in de weg gelegd en lieten ze er keer op keer doorheen lopen. Het was erg teleurstellend vandaag.”

Chico van Soelen tekende vlak voor het einde nog voor het tweede Egmondse doelpunt. Jordany Martinus was bij de thuisclub topscorer met vijf treffers. Het was na de 10-2 verliespartij bij Veerhuys de tweede keer dat White Stones deze competitie dubbele cijfers moest slikken.

White Stones krijgt volgende week nog ZVV Volendam op bezoek. Daarna ligt de competitie een maand stil.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen