Premium

Een flesje Motorolie, Rumoerige Roodborst of toch die Blauwe IJsbeer? Helaas, de Bierboetiek sluit winkel in het nieuwe jaar

Een flesje Motorolie, Rumoerige Roodborst of toch die Blauwe IJsbeer? Helaas, de Bierboetiek sluit winkel in het nieuwe jaar
Johan Commandeur.
© Archieffoto
Middenmeer

Een flesje Motorolie, Rumoerige Roodborst of toch die Blauwe IJsbeer? Klanten uit de hele Noordkop rijden speciaal voor deze biertjes naar De Bierboetiek in Middenmeer. Slecht nieuws voor deze bierliefhebbers: de winkel sluit haar deuren.

In de winkel worden zo’n vijf à zeshonderd soorten speciaalbier verkocht, vertelt eigenaar Johan Commandeur. Het grootste gedeelte komt uit Noord-Holland. Commandeur: „Er valt veel meer uit de winkel te halen, maar ik heb er de tijd niet voor. Daarom kan het ook niet groeien.”

Groothandel

Publiek trok de speciaalzaak wel, maar de tijd van Commandeur wordt voornamelijk al in beslag genomen door de groothandel. „Vijf jaar geleden ging de winkel open, daarna is de groothandel gekomen. We leveren aan horeca en slijterijen van Maastricht tot Groningen en van Goes tot Den Helder. Dat doen we vanuit onze loods in Middenmeer. De groothandel is sneller gaan groeien dan de winkel, dus kan ik beter daarin investeren. Ik heb met plezier in de winkel gestaan, maar je moet keuzes maken.”

Commandeur wil de groothandel uitbreiden, zo kijkt hij nu ook naar speciaalbier dat over de grens wordt gebrouwen. „We willen Belgisch en Amerikaans bier aan het aanbod toevoegen.”

Overnemen

Vanaf 1 januari is de winkel dicht, tenzij iemand de boel overneemt. „Dat kan, in dit pand of ergens anders. Tot nu toe heeft die persoon zich nog niet gemeld.”

En nu, hoe moet dat met de bierliefhebbers? Die kunnen altijd nog terecht in bijvoorbeeld Alkmaar of Hoorn.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen