Finn en Rik, helden van het Clusius College Schagen

De helden aan het werk.
© Foto aangeleverd
Schagen

Ze worden de helden van het Clusius College genoemd. Finn de Wit en Rik Onderwater zijn Skills Heroes.

Finn de Wit (17) en Rik Onderwater (16) toonden zich het meest bedreven in een tuin aanleggen en de bijbehorende houten constructies. Of ze hun hun hoge klassering in de vakwedstrijd voor het mbo verwacht hadden? Nou, ze waren wel een beetje verrast. De waardering heeft de studenten Tuin, Park & Landschap van het Clusius College Schagen gesterkt om voor de hoogste eer te gaan.

De beide mbo-studenten hebben ambities en al volop werk. Na een landelijke wedstrijd in januari zijn begin maart de finales van Skills Heroes. Daarna zijn er eventueel nog de Euro Skills en een mondiaal kampioenschap.

Rik Onderwater weet overigens wat winnen is. Hij werd al eens tweede van Nederland tijdens vakwedstrijden. De twee mbo’ers vullen elkaar goed aan. Finn is een kei in het timmerwerk, Rik in het straten. Wat ze gemeen hebben is dat ze alletwee snel werken snel en - belangrijker nog - precies.

Tijdens de wedstrijd ging het om het leggen van vlakke klinkers, tegels, banden zetten en de beplanting. Het zag er volgens zij die het weten kunnen super uit. Maar Finn is kritisch: „Het kan altijd nog beter. De maatvoering en het lezen van een tekening vinden we nog pittig. Veel oefenen dus!”

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.