Alle kandidaten voor nieuwe burgemeester Den Helder zijn een man

Casper Duin
Den Helder

Alle negen kandidaten die hebben gesolliciteerd naar de positie van burgemeester van de gemeente Den Helder zijn een man.

Dit heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, meegedeeld aan de gemeenteraad van Den Helder. Op 30 november jongstleden verstreek de sollicitatietermijn.

Van deze kandidaten hebben/hadden zeven personen een (fulltime) functie in het (lokaal) openbaar bestuur, twee personen hebben/hadden een functie daarbuiten.

De nieuwe burgemeester zal naar verwachting in mei 2020 worden benoemd. Deze maand zal worden gebruikt om inlichtingen op te vragen over de negen kandidaten. In januari zal Van Dijk de sollicitanten ontmoeten voor een gesprek. In de eerste helft van februari 2020 vindt een selectie door de vertrouwenscommissie plaats.

Voor de nieuwe burgemeester is geen ambtswoning beschikbaar. De bezoldiging in de inwonersklasse, waartoe de gemeente Den Helder behoort, bedraagt €9.280,73 bruto per maand (per 1 januari 2020).

Na het vertrek van Koen Schuiling naar de gemeente Groningen is PvdA-er Jeroen Nobel sinds 30 september waarnemend burgemeester van Den Helder.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.