Lidl komt definitief naar Schagen. Publiekstrekker krijgt tot ieders verrassing supermarkt in veel groter en moderner Makado Centrum

Deze ’markthal’ in het nieuwe Makado Centrum biedt straks een scala aan verswinkels.
© Illustratie Rijnboutt Architecten
Schagen

De Lidl-supermarkt die eerst aan de Zuiderweg zou komen, krijgt een plek in het nieuwe Makado Centrum in Schagen. Een verrassende ontwikkeling die een eind maakt aan geruzie over de locatie van deze grootmacht, die wekelijks 10.000 bezoekers verwacht te trekken.

Lidl zal zich met 2000 vierkante meter gaan vestigen aan de nieuw te realiseren noordelijke vleugel van het overdekte winkelcentrum, dat sinds gisteren definitief de bouwvergunning binnen heeft. Het Lidl-filiaal wordt in Makado bijna-buurman van een ook nog eens fonkelnieuwe Albert Heijn-supermarkt die met 2500 vierkante meter bijna de helft groter wordt dan de huidige AH.

Lees ook: Overeenkomst tussen Lidl en Makado Schagen zet seinen voor alle partijen op groen: verbouwing Makado Centrum kan eindelijk beginnen

Het zijn de belangrijkste ontwikkelingen waarvan de verheugde vastgoedmanager Jourik Pos van winkelcentrumeigenaar Makado Schagen BV nu melding maakt.

Gasvrij

Dit vindt straks plaats in een totaal vernieuwd en gasvrij winkelcentrum dat 3500 vierkante meter groter wordt na een verbouwing met verregaande modernisering en.

Er wordt driftig aan de bestekken gewerkt die nodig zijn voor de drie overgebleven aannemers die in de race zijn voor deze opdracht, waar ook een lokale partij tussen zit. ,,Binnenkort verwachten we de knoop door te hakken’’, aldus Pos. Met de ingreep zijn vele miljoenen gemoeid, zei de manager eerder. Nu houdt hij zich daarover op de vlakte: ,,Ik heb altijd geleerd dat je over geld niet moet praten, omdat het uiteindelijk gaat om het resultaat.’’

Tot woensdag konden bezwaren worden ingediend tegen de bouwaanvraag voor het nieuwe Makado Centrum. Alleen een groep omwonenden van de Mozartlaan, die zich zorgen maken over de laden en lossen aan de overzijde en hun woningwaarde. ,,Met deze mensen gaan wij in gesprek en daar komen we wel uit. We maken ons daar niet al te grote zorgen om. Dit is voor de stad vooral heel erg goed nieuws’’, zegt wethouder Jelle Beemsterboer.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.