Premium

Gemeente Medemblik stelt extra’s beschikbaar voor mensen die onder de armoedegrens leven

Gemeente Medemblik stelt extra’s beschikbaar voor mensen die onder de armoedegrens leven
Wognum

Gemeente Medemblik stelt meer extra’s beschikbaar voor inwoners die onder de armoedegrens leven. De drempel wordt lager.

De gemeente stelt een pakket samen met twee cadeautjes en een VVV-kaart. Dit is speciaal bedoeld voor ouders met kinderen onder de achttien, die weinig te besteden hebben. Deze ouders mogen dit zelf bij de gemeente aanvragen. Vorig jaar heeft de gemeente Medemblik 500 pakketten verspreid. Dit jaar hebben zij 600 pakketten ingekocht. Dit zijn er meer dan vorig jaar omdat de drempel voor aanvraag kleiner wordt, vertelt gemeentewoordvoerder Silvia Hania. „Het wordt hun makkelijker gemaakt om zo’n pakket aan te vragen en de bekendheid stijgt”, aldus Hania.

Er zijn volgens de cijfers die de gemeente bezit 600 kinderen in Medemblik die onder de armoedegrens leven. Toch zit er volgens de woordvoerder ’geen plafond’ aan het aantal beschikbare pakketten. „Als het er meer worden, is dat ons probleem”. Maandag begint de gemeente met het klaarmaken van de pakketten.

Koggenland verstuurt naar iedereen die in deze gemeente geregistreerd staat met een laag inkomen, een VVV-kaart van 100 euro. Voor gezinnen met kinderen is dat 200 euro. Het gaat om 193 gezinnen die hiervoor in aanmerking komen.

Voor de gemeente Opmeer zorgt het Nationaal Fonds Kinderhulp ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien toch een cadeautje krijgen. Voor inwoners van de gemeenten Stede Broec en Drechterland stellen de kerken supermarktbonnen ter beschikking.

De gemeenten Hoorn en Enkhuizen verzorgen geen speciale decemberactie.

Lees ook: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191205_96978079/inschrijven-voor-levensmiddelenpakket-voor-armen-in-west-friesland-niet-meer-mogelijk

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen