Premium

Toto Erwin Krom (Meervogels): ’In Akersloot winnen we bijna altijd van Vrone’

Toto Erwin Krom (Meervogels): ’In Akersloot winnen we bijna altijd van Vrone’
Akersloot

Terug na blessureleed is Erwin Krom (27) meteen weer belangrijk voor Meervogels. Tegen Egmondia kopte hij vorige week de openingstreffer tegen de touwen en zondag herhaalde de middenvelder dat kunstje tegen Koedijk.

Dit weekeinde hoopt hij tegen Vrone op een identiek scenario en op een zege van zijn ploeg. Wat denkt hij verder van de strijd tussen mede-derdeklassers Limmen en Vrone? Ziet hij HSV de opgaande lijn doortrekken?

Meervogels – Vrone

,,Het zou heel mooi zijn als ik weer zou scoren. Koppen is wel een sterk punt van mij. Daarnaast mag ik graag veel meters maken op het middenveld. Onze kansen tegen Vrone schat ik hoog in. Ik moet wel eerlijk zeggen dat die ploeg ons normaal gesproken niet zo ligt. Fysiek een sterk team en fel in de duels. Dat is lastig voor ons. Maar hier in Akersloot winnen wij bijna altijd. We zijn goed in vorm en als Stijn Beentjes in balbezit veelvuldig kan doorschuiven vanuit de achterhoede kunnen wij het verschil maken. Het wordt 2-0.”

Limmen – Bergen

,,Natuurlijk kijken wij al uit naar dé derby tegen Limmen volgende week. Dat wordt een mooi potje. Ik zie Limmen afrekenen met Bergen. Het team voetbalt goed gegroepeerd en alle spelers werken hard voor elkaar. Bovendien heeft die ploeg Jan Welboren. Daar heb ik als verdediger ook tegen gespeeld. Als hij het op zijn heupen heeft, is hij lastig af te stoppen. Ik voorspel een krappe zege voor Limmen.”

HSV – Spirit’30

,,In de tweede klasse is het net zo spannend als bij ons in 3B. Iedereen kan van iedereen winnen. HSV is in de winning mood na twee zeges, maar tegen Spirit wordt het toch lastig om drie punten te halen. De situatie bij HSV is herkenbaar. Net als bij ons zijn er diverse jonge spelers ingepast en dat kost gewoon tijd. Ik zie HSV de huidige vorm vasthouden en een punt pakken. Geen saaie 0-0, maar 2-2 en HSV komt eerst op voorsprong.”

Simon Duindam van Sint Adelbert voorspelde alleen de winst van AFC’34 tegen Zaanlandia goed.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen