Premium

De toto van Yorgo Helleman: ’Oosterend heeft in begin de sterke teams gehad’

De toto van Yorgo Helleman: ’Oosterend heeft in begin de sterke teams gehad’
Oosterend

De enige club op Texel waar Yorgo Helleman (22) nog niet voor speelde, is ZDH. Na Texel ’94 en De Koog draagt hij nu het shirt van Oosterend. En vooral de afgelopen weken gaat dat met steeds meer succes. ,,Bij de laatste negen goals was ik betrokken”, berekent hij.

Vooral de 4-1 zege op Dirkshorn kwam op zijn conto: hij scoorde vier keer. Dat ruime resultaat was op het eerste gezicht verrassend. Helleman weet wel beter. ,,We hebben in het begin alle sterke teams gehad.” De week erna boekte de ploeg gelijk de tweede winst van de competitie (4-1 tegen Flevo). De hoge verwachtingen aan het begin van het seizoen lijken eindelijk uit te komen. Een overwinning in de Texelse derby zou de huidige vorm bevestigen. Maar volgens Helleman staan duels met zijn oude club De Koog op zich, puur omdat beide teams van het eiland komen.

De Koog- Oosterend

,,Hoe het nu bij De Koog is, weet ik niet. Maar een van de redenen dat ik daar ben vertrokken, is de trainingsopkomst. Die is bij Oosterend goed. We zullen het lastig krijgen, zijn misschien wel gelijk aan elkaar, maar ik denk toch dat wij gaan winnen. De Koog staat iets hoger, maar dat is te verklaren als je ziet tegen wie wij hebben gespeeld. Wij hebben al drie keer tegen een team dat bovenaan in de vierde klasse stond gespeeld.”

ZDH - Vesdo

,,Ik heb ZDH de laatste tijd een paar keer in actie gezien. Tegen JVC in de beker, en tegen Oosterend vorig seizoen, toen wij met De Koog vrij waren. Ik ben niet erg onder de indruk, maar ZDH speelt natuurlijk op een ander niveau. Ik zie dat de tegenstander bovenin meedoet. Op basis van de ranglijst zou ik zeggen: Vesdo wint.”

Geel Zwart - Texel ’94

,,Ik speel in de zaal nog steeds bij Texel ’94. Op het veld vertrok ik er, omdat er tien man tegelijk wegging. Tegen Geel Zwart heb ik al gespeeld. Jonge ploeg, gewonnen van Con Zelo, gelijk tegen Succes; dan is Texel ’94 te verslaan.”

Joey Noor had voorspellingen van ’zijn’ DWOW en Con Zelo goed.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen