Ron Vlaar terug op trainingsveld AZ; oplossing achterin lijkt gevonden

Ron Vlaar in actie tijdens de training in de trainingshal.
© Foto Theo Brinkman
Wijdewormer

Ron Vlaar is op de weg terug nadat een blessure hem ruim een maand aan de kant hield. De centrale verdediger van AZ deed donderdag het grootste deel van de training mee met de rest van de groep.

Er is voorzichtige hoop dat Vlaar voor de winterstop nog in actie kan komen. Of dat dan als basisspeler is, is afwachten. Die kans is vooralsnog niet zo groot. Vlaar speelde zes weken geleden zijn laatste wedstrijd.

AZ trainde donderdag in de hal op het trainingscomplex. Daarbij werd duidelijk dat Jordy Clasie zaterdagavond tegen PEC Zwolle centraal in de verdediging zal spelen, als vervanger van de geblesseerde Pantelis Hatzidiakos. Afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen VVV was dat ook al het geval.

Met Clasie als centrale verdediger kiest trainer Arne Slot ervoor om het vertrouwde middenveld van AZ intact te houden. Fredrik Midtsjø keert namelijk terug van afwezigheid (hij was zondag ziek) en zal zoals gebruikelijk het middenveld vormen met Teun Koopmeiners en Dani de Wit.

Slot moet in de verdediging improviseren omdat beide rechtsbenige centrale middenvelders (Hatzidiakos en Vlaar) geblesseerd zijn. De selectie herbergt geen derde rechtsbenige centrale verdediger en de spelers van Jong AZ worden nog niet geschikt geacht. Een middenvelder opstellen als centrale verdediger is volgens Slot daarom op dit moment de beste optie.

Trainer Arne Slot geeft instructies tijdens de training in de hal. Van links naar rechts Dani de Wit, Fredrik Midtsjø, Tijjani Reijnders en Jordy Clasie.
© Foto Theo Brinkman

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen