Premium

Anna’s Huis op Zorgboulevard breidt uit in naastgelegen pand

Anna’s Huis op Zorgboulevard breidt uit in naastgelegen pand
De wand tussen Anna’s Huis en de uitbreiding is doorgebroken.
© Foto Sylvia Dermout
Zaandam

De uitbreiding van Anna’s Huis, inloophuis voor mensen met vragen over leven met kanker, is een flinke stap dichterbij gekomen. De muur tussen de belendende winkelpanden op de Zorgboulevard werd woensdagmiddag doorgebroken.

Een grote stap op weg naar meer ruimte voor psychosociale zorg en activiteiten voor ex-kankerpatiënten in de Zaanstreek. Anna’s Huis is sinds einde zomer vorig jaar open, maar het inloophuis zat al snel in een krap jasje. Er was meer vraag naar activiteiten en hulpgesprekken dan er ruimte was.

Zaanse bedrijven

Optie vanaf dag één was om het naastgelegen pand erbij te nemen. Maar daar was op dat moment geen financiering voor. Het stichtingsbestuur hakte in maart de knoop door. Mede-initiatiefneemster Sylvia Dermout. ,,Best wel een financieel risico, want naast de huur en exploitatie was voor de inrichting zo’n 150.000 euro nodig. Zo veel geld hadden we op dat moment nog niet.’’

Dat het toch is gelukt om het naastgelegen pand in te richten komt door de medewerking van verschillende Zaanse bedrijven, die om niet of tegen een laag tarief goederen of diensten leverden. Verder heeft Anna’s Huis bekende sponsoren zoals ZaandeWandel, Evean, Roparun en de Zaanse serviceclubs.

De uitbreiding betekent wel dat er meer vrijwilligers nodig zijn voor alle extra activiteiten. ,,We zoeken vrijwilligers, liefst met een zorgachtergrond. Maar ook mensen die een bijzondere specialiteit hebben die zij kunnen inzetten’’, zegt Sylvia Dermout.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen