Premium

Friso van Vemde-Oudejans speelt met Ashton Brothers thuiswedstrijd in Heiloo: muzikaal spektakeltheater met Harmonie Caecilia in Cultuurkoepel

Van linksboven met de klok mee: dirigent Zoran Rosendahl, bestuurslid Gerard Sengers en Chiel Oudejans van Harmonie Caecilia en Ashton Brother Friso van Vemde-Oudejans.
© Foto Erna Faust
Heiloo

Het was in 2001 of 2002, aan het begin van hun carrière. Toen ze nog met zijn viertjes waren en op pad gingen met vier tafels, een ladder en ’een bak rotzooi’. Bijna stonden ze in De Beun in Heiloo. Maar impresariaat en theater kwamen er destijds niet uit. ,,Daarna paste onze show niet meer in De Beun’’, vertelt Friso van Vemde-Oudejans uit Heiloo, een van de Ashton Brothers. In januari komt die thuiswedstrijd er alsnog, dan treedt het gezelschap samen met de Heilooër Harmonie Caecilia driemaal op in een uitverkochte Cultuurkoepel.

,,Daar komen vier tribunes, tussen de pilaren’’, wijst Leo Gouwerok van de Cultuurkoepel in de rondte. Op het podium zit het orkest en in het midden, als in een piste zonder zaagsel, hebben de Ashton Brothers hun speeltuin vol spektakeltheater: een mix van cabaret, variété, acrobatiek, slapstick en magie. De Cultuurkoepel is met zijn ronde vorm even circustheater. Want voor de Ashton Brothers, zet je de geijkte opstelling gewoon opzij.

Meer nieuws uit Alkmaar