Motorhonk in Heiloo is nu leeg en gesloten

Het motorhonk aan de Kanaalweg in Heiloo.© Archieffoto

Van onze verslaggever
Heiloo

Het motorhonk aan de Kanaalweg in Heiloo, tegen de A9 aan, is dicht. Het is woensdag op bevel van de burgemeester gesloten, zo meldt de gemeente Heiloo.

De gemeente heeft geconstateerd dat er Hells Angels in het honk zaten en dat de sluiting deel uitmaakt van de landelijke aanpak van politie en justitie van ’outlaw motorcycle gangs’, waaronder de Hells Angels vallen. ,,De Hells Angels kennen een geweldscultuur en opereren buiten de wet, waardoor de openbare orde wordt verstoord’’, staat in een persbericht van de gemeente. De Hells Angels zijn landelijk in mei door de rechter in strijd met de openbare orde verklaard.

De sluiting van het honk in Heiloo zou eerst op 12 november plaatsvinden, maar werd uitgesteld nadat motorclub Compañeros daartegen een rechtszaak aanspande. De motorrijders claimden dat zij en niet de Hells Angels het pand in gebruik hadden en dat zij geen gevaar voor de openbare orde vormden. De rechter oordeelde echter op basis van politie- en ambtelijke rapportages dat de burgemeester het pand mocht sluiten.

Dat is dus woensdag gebeurd. ,,Dat betekent dat er niemand nog op het perceel of in het clubhuis aan de Kanaalweg mag komen’’, stelt de gemeente. De motorrijders hebben de gelegenheid gekregen om hun motoren en andere eigendommen op te halen en hebben dat inderdaad gedaan, aldus een woordvoerder van de gemeente. ,,De laatste spullen zijn afgelopen weekeinde meegenomen.’’

De gemeente had de huur en het opstalrecht al per 31 december opgezegd. Wat er nu met het perceel gaat gebeuren is nog niet bekend.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.